Dünyadaki gelişmelere paralel ekonomideki gelecek perspektiflerini ve lojistik sektöründeki gelişmeleri ele almak üzere UTA Lojistik Dergisi’nin düzenlediği 4. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi bu yıl ‘Rekabetçi Ekonomi Güçlü Lojistik’ temasıyla birbirinden önemli isimleri ağırladı. Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Genç’in de konuşmacı olarak yer aldığı zirvede ekonomi, kamu ve lojistik sektörüne ilişkin konular ele alındı. Zirvede düzenlenen “Ekonomi ve Teknolojideki Değişimlerin Taşıma Modlarına Yansımaları ve Lojistikte Gelecek Perspektifleri” paneline Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Bülent Sönmez, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kemal Barış Dillioğlu ve DEİK Lojistik İş Konseyi Başkanı Turgut Erkeskin de katıldı.

 

TÜRKLİM’in 67 üyesi ile ülke ticaretinin yüzde 80’nini domine eden liman işletmeciliği sektörünün yüzde 90’nını temsil ettiğini belirten Genç, “2018 yılında toplam dış ticaret hacmimiz 391 milyar dolar olarak gerçekleşirken bunun 238 milyar doları limanlar üzerinden yapıldı. Son 20 yıl içinde limancılık büyük bir atılım yaptı. Bu atılım sayesinde dış ticaretimizin yüzde 61’i limanlarımızdan sorunsuz olarak gerçekleşti” dedi.

 

 

Yakalanan bu başarının bir plan veya program ile gerçekleşmediğine değinen Genç, dış ticaretin büyümesi için uzun vadeli plan ve stratejilerin önemine değinerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “TÜRKLİM olarak hedefimiz bu ivmenin artarak devam etmesini sağlamak ve limanlarımızla dış ticaretinin büyümesine katkı sunmaktır.”

 

TÜRKLİM’e ‘Yılın Sivil Toplum Kurumu’ ödülü

 

TÜRKLİM zirve kapsamında www.lojistikhatti.com üzerinden enerjiden tekstile, kimyadan otomotive, farklı sektörlerden profesyoneller ile lojistik ve taşımacılık sektörü yetkililerinin oylarıyla gerçekleştirilen anketin sonuçlarına göre verilen Yılın Lojistikte Başarı Ödülleri Töreni’nde “Yılın Sivil Toplum Kurumu” ödülüne layık görüldü. Ödülü alan Genç, “Türk Limanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, TÜRKLİM sekreteri ve dernek çalışanları adına bu ödülü almaktan büyük onur duyuyorum” dedi.

Prof. Dr. Soner Esmer: "Şubat ayı umut ayı oldu" Prof. Dr. Soner Esmer: "Şubat ayı umut ayı oldu"

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi