DFDS Akdeniz İş Birimi, Pendik Limanı'ndan İtalya'nın Trieste Limanı'na seyrini gerçekleştirdiği sırada Çanakkale Boğazı açıklarında güvertesinde yangın çıkan  "Gal-lipoli Seaways" adlı Ro-Ro gemisiyle ilgili açıklama yaptı. 

IMO'dan '2030 emisyon hedefi' açıklaması IMO'dan '2030 emisyon hedefi' açıklaması

 

Henüz bilinmeyen bir nedenden çıkan yangın nedeniyle çevreye yönelik herhangi bir sızıntı bulunmadığına ve yangının nedeninin yetkililer tarafından araştırıldığı belirtilen açıklama şöyle; 

 

"İstanbul’un Pendik Limanı'ndan İtalya'nın Trieste Limanı'na seyrini gerçekleştiren "Gal-lipoli Seaways" adlı Ro-Ro gemimizde, 11 Şubat 2021 tarihinde Çanakkale Boğazı çıkışı, Bozcaada açıklarında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı geminin ana güvertesindeki araçlardan birinde yangın çıkmış olup, yangına gemi mürettebatı ilk müdahaleyi yapmış ve yangın kontrol altına alınmıştır. Kurtarma ekipleri ve botları bilgilendirilmiş ve şuanda gemiye refakat etmektedirler. Kontrol altına alınan yangında yaralanma yada can kaybı yaşanmamıştır.

 

Ayrıca gemide çevreye yönelik herhangi bir sızıntı bulunmamakta ve yangın nedeni yetkililer tarafından araştırılmaktadır. Konu ile ilgili gelişmeleri yetkililerle işbirliği çerçevesinde takip ettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz." 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi