Baltimore, Dali'nin sahibi ve yöneticisini mahkemeye verdi Baltimore, Dali'nin sahibi ve yöneticisini mahkemeye verdi

Fransız merkezli CMA CGM şirketi, 10 gemilik bir sipariş ile filosunu yenilemeye hazırlanıyor. Şirket, Çin’deki devlet tersanesine 10 büyük konteyner gemisi için sipariş verdi. Gemilerin her birinin kapasitesi 15.000 teu olacak. 5’i sıvılaştırılmış doğal gaz olan LNG ile çalışacak, diğer 5’ine ise dumanı temizlemek için temizleyiciler takılacak.

 

2021 yılıyla birlikte başlayacak teslimattaki gemiler Asya ve Akdeniz arasındaki rotalardaki on eski geminin yerini alacak.

 

Fransız konteyner gemisi CMA CGM’nin Çin de bir devlet tersanesine sipariş ettiği 10 gemi kontratı, Fransız başkanı Emmanuel Macron ve Avrupa'yı ziyaret eden Çin başkanı Xi Jinping huzurunda imzalandı.

 

Çin başkanı Xi, Çin'in başlatılması sürecinde olan yeni Silkroad olarak da bilinen Çin'in yeni Tek Kuşak Tek Yol Projesinin  destekleklenmesi kapsamıda Avrupa ülkelerine bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

Çin, son yıllarda Güney Avrupa'daki büyük yatırımların yanı sıra gemi ve liman alımı ile dünya altyapısının artan payının kontrolünü kazanma yolunda büyük adımlar attı.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi