26 farklı gemi işletmesi ve denizcilik kurumundan çok sayıda temsilcinin konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirilmekte olan 24. Geleneksel Kış Kariyer Günleri, öğrenciler ile sektör temsilcileri arasında çok değerli fikir alışverişlerine ortam sağlamaktadır.

 

Kış kariyer günlerinin ilk haftasında sırasıyla Omikron Crew Management, DEVBULK, Aleria Denizcilik, Arkas Denizcilik, DİTAŞ, BMG Denizcilik, Armona Denizcilik, BOREALİS ve BODEN Denizcilik, Active Shipping, Genel Denizcilik ve Turkon Line şirketlerinin katılımlarıyla gerçekleşti.

 

24. Geleneksel Kış Kariyer Günlerinin ilk günü Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi mezunlarından olan ve OMIKRON Crew Management şirketinden Kpt. Özgür Alemdağ’ın katılımı ile başladı. Kpt. Alemdağ, öncelikle firmasının çalışma politikasından bahsederek konuşmasına başladı, stajyer politikalarını ayrıntılı olarak değindi ve gelecekte öngörülen yetkinliklerden bahsetti. Konuşmasını denizcilik sektörünü de etkileyen yeni teknolojik gelişmeler ve projelere değinerek sürdüren Kpt. Alemdağ, öğrencilerin hangi alanlarda bilgi sahibi olması gerektiği konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Denizkızı Kongresi’ne hazırlanan DÖDER’den destek çağrısı Denizkızı Kongresi’ne hazırlanan DÖDER’den destek çağrısı

 

Kış Kariyer Günlerinin ikinci günkü oturumu DEVBULK Denizcilik firması İK Departmanından Kpt. Bülent Akbulut ve Kpt. Nuri Zarplı’nın katılımı ile gerçekleşti. Kpt. Akbulut konuşmasında şirketlerinin stajyer ve personel alımında dikkat ettikleri kıstaslardan söz etti. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Kpt. Akbulut, gemilerdeki sosyal imkânlardan, bir zabitin stajyerden beklentisinden ve stajyerde olması gereken vasıflardan bahsederek konuşmasını sonlandırdı.

 

Etkinliğin üçüncü gününün ilk oturumuna Aleria Denizcilik adına Genel Müdür Bülent Sönmez katıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü mezunu olan Sönmez, Aleria Denizcilik’in şirket politikaları ile zabitan ve stajyer politikalarından ayrıntılı olarak bahsetti, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Etkinliğin üçüncü gününün ikinci oturumuna Arkas Denizcilik adına Kpt. Ferit Gökdeniz, Kpt. Alper Akpeçe ve Dokuz Eylül Denizcilik Fakültesi mezunlarından Kpt. Gökhan Ergezen katıldı. Şirket tanıtım sunumunu Kpt. Ferit Gökdeniz gerçekleştirdi. Özellikle Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ile birlikte işbirliği yapılan projeler üzerinde duran Kpt. Akpeçe, son teknolojik bir ürün olan VR gözlükleri eğitimlerinde kullandıklarını, kaza canlandırması yaparak kaptan ve zabitlere eğitimler verdiklerini iletti. Oturumda ayrıca Endüstri 4.0 ile birlikte gündeme gelen otonom gemiler ve siber saldırılar hakkında öğrenciler bilgilendirildi.

 

Kış Kariyer Günleri’nin dördüncü gününün ilk oturumuna Ditaş Denizcilik adına Gemi Personeli Operasyon Yöneticisi Kpt. Barış Bolat ve Kpt.Ertunç Ilgaz katıldı. Katılımcılar konuşmalarında şirketin faaliyet alanları hakkında bilgi verdikten sonra, şirket bünyelerinde yer alan gemilerden ve çalışma politikalarından bahsetti. Konuşmalarının devamında personel alımında kullandıkları kriterler ve stajyerlerde aradıkları özellikler üzerinde durdular.  Etkinliğin ikinci oturumuna BMG Denizcilik adına Kpt.Barış Ziya Kaya katıldı. Offshore sektörü hakkında değerli bilgilerini aktaran Kaya, offshore sektörünün öğrencilerin ufkunu açan çok farklı bir alan olduğunu ve eğitim hayatları sürecinde yabancı dilin çok önemli olduğunu ve “Dynamic Positioning” eğitimleri alanların petrol sondaj gemilerinde iyi iş imkanları ile çalışacaklarından bahsetti.

 

24. Kış Kariyer Günlerinin beşinci gününün ilk oturumuna Armona Denizcilik adına Personel Müdürü Özgür Çetinkaya ve Yardımcısı Özge Gündüz katıldı. Katılımcılar stajyerlerden beklentilerinin teorik bilgiyi pratiğe dökebilmeleri ve verimli bir staj dönemi geçirmeleri olduğunu söyledi. İkinci oturumunda Borealis Denizcilik’ten Personel Müdürü Mehmet Emre Yalçın ve Boden Denizcilik’ten Personel Müdürü Kpt. Murat Şahin birlikte konuk oldular. Yalçın konuşmasına şirketlerinin sunumuyla başladı. Şirketlerinin değerleri arasında; kişisel değerler, saygı, takım çalışması, deneyim ve farkındalık, çalışanlarına ve müşterilerine değer verme olduğuna değindi. Üçüncü oturuma Active Denizcilik adına Kpt. Aras Bilge Aksüyek, Kpt.Gürol Zorer ve Baş Müh. Önder Çekici konuşmacı olarak katıldı. Gemilerinde çalışan yabancı personel yoğunluğundan ve Türk zabit ve stajyerler için fırsatlardan söz eden Aksüyek, İngilizce dilinin genel olarak denizcilik mesleğinde ve özel olarak da kendi şirketlerinde büyük önem taşıdığını vurguladı. Şirketlerinde zabit ve stajyerlerin gemiye gönderilmeden önce 2 haftalık bir eğitim aldıkları bilgisini katılımcılarla paylaşan Aksüyek, şirket bünyesine zabitan alımında önceliğin her zaman stajyerliğini Active Shipping’de yapmış olan kişilerde olacağını dile getirdi.

 

Dördüncü oturuma Genel Denizcilik’i temsilen Personel Müdürü Kpt. Kadir Özkan konuşmacı olarak katıldı.  Kpt. Özkan, Genel Denizcilik hakkında kısa bir tanıtım yaptıktan sonra şirketlerinin önceliğinin çevreye zarar vermeme ve maksimum emniyet olduğunu belirtti. Son dönemlerde denizde kazaların arttığını, bunun can, mal ve çevre emniyetini büyük ölçüde etkilediğini, bunların önüne geçmek için ise iyi eğitimli personele önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Günün son oturumuna Turkon Line adına Operasyon Müdürü Kpt.Barış Öztürk ve İnsan Kaynakları Sorumlusu Kpt. Özge Ataman konuşmacı olarak konuk oldu. Konuşmacılar, öğrencilere denizcilik mesleğinde teorik ve pratik bilginin bir arada yürütülmesi gerektiğinden bahsettiler. Gelecekte başarılı zabitler olabilmek için öğrencilerin hayallerini hep canlı tutmaları ve kendilerine rol model seçmeleri gerektiğine değinerek konuşmalarını sonlandırdılar.

 

İlk haftası gerçekleştirilmiş olan Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi 24. Geleneksel Kış Kariyer Günleri’nin ikinci haftası 02 Aralık - 06 Aralık 2019 tarihlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Çakabey Deniz Feneri Konferans Salonu’nda gerçekleştirilerek tamamlanacaktır.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi