Türk Petrolleri tarafından ülkemize kazandırılan Sondaj gemisinin Norveç’ten Istanbul’a getirilişi ve sonraki süreçte Türk personellerinin Offshore gemilerde çalışabilmesi için büyük çaba sarfeden Dese Denizcilik halen bu konuda çalışmalarına devam ediyor. Kısa bir sure önce yine Türk Petrolleri tarafından ülkemize getirilen Jack Up Rig için bazı Türk personellerini projeye dahil etti.  Dese Denizcilik Kurucusu Deniz İşbilen, "Türk zabit ve personellerimizin bir çoğu şimdiye kadar ülkemizde ki Offshore projelerinin yetersizliğinden dolayı Offshore konusunda yeterli bilgi , tecrübe ve donanıma sahip değildir. Bu konu Türk denizciliğinin kanayan yarasıdır. Maalesef Offshore gemilerde çalışmak için gerekli temel sertifika olan BOSIET’ i bile ülkemizde verebilecek yeterlilikte akademi olmadığı için personellerimizi mecburen Ukrayna ya da Azerbaycan’da ki akademilere göndererek gerekli eğitim ve sertifikasyonu tamamlıyoruz . Bunca zorluğa ragmen gerek Devletimizin projeleri gerekse ADNOC ve ARAMCO icin Yabancı ve Türk personelleri bu tür projelere yönlendirmeye devam etmekteyiz . İnadığımız doğrular ışığında bu yolda emin adımlarla ilerlemeye çalışacağız ve eminim ki gun gelecek ve Türk Denizcileri Offshore konusunda Devletimizin’de destegi ile Offshore personel piyasasında gerekli yeri alacaktır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ayrica Dese Denizcilik , hali hazırda işletmesinde bulunan, Ukrayna ve Myanmar ofislerinden ağırlıklı olarak yabancı Zabitan ve personel çalıştırdığı Tanker/ Kuru yük filolarına 2019 yılı için İstanbul ofisinden Türk Zabitan gönderimi için çalışmalarını başlattığını dile getirdi. Bu sayede Türk denizcileri ve Türk denizciliğinin gelişimine katkıda bulunabilecek.

Hazar Geçişli Enerji Koridoruna Yeni Bir Alternatif ‘‘Crossroads of Peace’’ Hazar Geçişli Enerji Koridoruna Yeni Bir Alternatif ‘‘Crossroads of Peace’’

Editör: Haber Merkezi