DESE Crew Management, BAHRI’nin Türk ve Avrupa temsilciliğini yapacak tek manningacenta olarak atandı.

 

Türkcrew management firması DESE Crew Management eş zamanlı olarak Atina – Jakarta ve Izmir ofislerinde, 45 VLCC tankeri ve onlarca kimyasal tanker, dökme ve ro-ro tipi gemileri ile dünyanın en büyük VLCC operatörlerinden biri olan Bahri Ship Management firması  tarafından yapılan teftişleri başarı ile geçti.

 

DESE Crew Management Türkiye ofisinden operasyon müdürü MajnunaKaraca; "Bahri, şirketimiz için önemli müşterilerden birisi. Firmayı bizim için önemli kılan unsurların en büyüğü, Türk denizcileri istihdam edecek olmalarıdır. Armatör ve armatör takımı ile yaptığımız görüşmelerde, Türk denizcilerimizin uluslarası alandakini başarısını anlatarak, kendilerinden Türk istihdamı konusunda yeşil ışık aldık. Biz de BAHRI bünyesinde 2022 yılı sonuna kadar Türkiye ofisimiz aracılığı ile kriterlerimizi sağlayan 300 Türk tanker personeli istihdam etmeyi planlıyoruz. En önemli iki kriterimiz ise matrikse uygun deneyiminin sağlanması ve İngilizce dil bilgisidir. Son dönemlerde profesyonelliğini tüm dünyaya etkili şekilde kanıtlayan Türk denizcilerimizin, daha önce Türk denizciler ile çalışmamış olan bu değerli armatör firma için de aynı olumlu etkiyi göstereceğinize eminiz" şeklinde konuştu.

Sanmar'dan 'Karbon Ayak İzi Raporu' Sanmar'dan 'Karbon Ayak İzi Raporu'

 

Ukrayna ve Rusya savaşını değerlendiren, firma yönetim kurulu başkanı Deniz İşbilen savaşın başlaması ile beraber toplam sayısı 2.5 milyon olan ve dünyadaki denizci oranının yüzde 15’ini oluşturan Ukraynalı ve Rus denizcilerin istihdam kısıtlaması ile beraber , hem Rus ve Ukraynalı hem de Avrupalı ve Gürcü denizcilerin maaş skalaların da yüksek bir artış görüldüğünü ve bu artışın 2023 sonuna kadar devam edeceğini beklediklerini bildirdi.

 

İşbilen , Endonezya ve Myanmar ofislerinde bu artışa dair henüz bir sinyal almadıklarını , bu sebeple çalıştıkları bazı Avrupalı ve Türk armatörlerin, Endonezyalı ve Myanmarlı personele karşı ilgisinin arttığını ve şimdiden Türk armatör işletmeleri altında bulunan 9 dökme tipi ve 2 tanker tipi gemi için Endonezyalı denizci istihdamı için anlaşma sağlandığını ve bu sebeple kısa zaman içerisinde Endonezya ve Myanmar ofislerinden Türkiye ve Avrupa’ya yoğun miktarda denizci istihdamı olacağını belirtti.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi