Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığının en büyük tatbikatlarından olan Denizkurdu-2019 tatbikatı 13-25 Mayıs tarihleri arasında Karadeniz, Ege Denizi ve Akdeniz’de icra edilecek. Fiili ve atışlı olarak icra edilecek tatbikatın maksadı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı birlik, gemi ve deniz hava vasıtalarının harekâta hazırlık seviyesini artırmak.

Med Marine Tuncer Şen Fen Lisesi'nde yeni sınıflar açıldı Med Marine Tuncer Şen Fen Lisesi'nde yeni sınıflar açıldı

 

131 gemi, 57 uçak ve 33 helikopter katılacak


Tatbikata Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 110 gemi, deniz karakol uçakları, deniz helikopterleri, insansız hava araçları, Amfibi Deniz Piyade Birlikleri ve Amfibi Hücum Timleri, SAT ve SAS görev timleri ile kıyı birlikleri, Kara Kuvvetleri Komutanlığından genel maksat ve taarruz helikopterleri, Hava Kuvvetleri Komutalığından deniz harekâtına taktik hava desteği, Havadan İhbar ve Kontrol (HİK) uçakları ile nakliye uçakları, Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurları, Sahil Güvenlik Komutanlığından arama kurtarma korvetleri, Sahil Güvenlik botları, karakol uçakları ve Sahil Güvenlik helikopterleri olmak üzere toplam 131 gemi, 57 uçak ve 33 helikopter ile yaklaşık 25 bin 900 personelin katılması planlanıyor.

 

Her alanda eğitim verilecek

 

Denizkurdu - 2019 tatbikatı, 13 Mayıs günü birlik ve gemilerin Karadeniz Ereğli, Umuryeri, Gölcük, Erdek, Foça, Aksaz, Mersin, İskenderun’dan hareketleri ile başlayacak. Ayrıca tatbikatta harekâta hazırlık faaliyetleri, deniz harekât görevleri ile kriz ve harp dönemine yönelik eğitimler ve fiili silah atışları icra edilecek. Tatbikatta Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı tüm kıyı birlikleri tarafından görev fonksiyonlarına yönelik olarak üs limanların savunulması, doğal afetlerle mücadele, orman yangınlarına müdahale, lojistik ve teknik destek sağlanması ile kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer saldırılara karşı korunma eğitimleri verilecek.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi