Denizcilik sektöründe her yıl stajyer olarak işe alınan toplam öğrenci sayısının minimum yüzde 10 oranında kız öğrenci olmasını garanti altına alacak iyi niyet protokolü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann tarafından 8 Mart 2021 günü imzalandı. İmza töreni Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait çok amaçlı kurtarma gemisi olan Nene Hatun Gemisi’nde gerçekleştirildi.

 

DFDS Akdeniz İş Birimi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile denizcilik firmaları arasında imzalanması planlanan ve “sektörde her yıl stajyer olarak işe alınan toplam öğrenci sayısının minimum yüzde 10 oranında kız öğrenci olmasını” garanti altına alacak iş birliği protokolünü, Dünya Kadınlar Günü’nün kutlandığı 8 Mart 2021 tarihinde imzaladı. İmza töreni Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait çok amaçlı kurtarma gemisi olan Nene Hatun Gemisi’nde gerçekleşti.

 

Protokol denizcilik sektöründe kadın istihdamının artırılmasını hedefliyor. Kız öğrencilere yönelik fırsat eşitliği sağlayacak iş birliği protokolüne, imza atan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann böylelikle kız öğrencilere fırsat eşitliği sağlayacak bir dönemi de başlatmış oldular. DFDS Akdeniz İş Birimi bu yıl gemilerinde stajyer olarak işe aldığı kız öğrenci sayısında yüzde 17’lik bir orana ulaşarak protokolün beklentilerini karşılıyor.

 

BTÜ Denizcilik Fakültesi'nden "Gemi Mühendisleri Bursa'da" paneli BTÜ Denizcilik Fakültesi'nden "Gemi Mühendisleri Bursa'da" paneli

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu protokolün kadınların konumunun iş ve toplum yaşamında güçlendirilmesine katkı verdiklerini belirterek şöyle konuştu: “İmzaladığımız protokolümüzle kadınların konumunun iş ve toplum yaşamında güçlendirilmesine katkı verirken, denizcilik sektöründe kadınlarımızın daha fazla yer almasına imkan sağlamış olacağız."

 

Karaismailoğlu, Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Denizcilik Bölümü Kız Öğrencilerine Yönelik Fırsat Eşitliği İş Birliği Protokolü törenine eşi Nilüfer Karaismailoğlu ile birlikte katıldı.

 

Protokol kapsamında 12 denizcilik şirketimizdeki stajyer kontenjan sayısı 306 olarak belirlenmiştir.

 

DFDS Akdeniz İş Birimi Başkanı Lars Hoffmann, kadın çalışan sayısını artırmaya destek olacak iyi niyet protokolü ile ilgili şu bilgileri verdi: “DFDS Akdeniz İş Birimi olarak denizcilik firmaları ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan iyi niyet protokolünün bir parçası olduğumuz için mutluluk duyuyoruz. Öte yandan globalde de çeşitlilik ve kapsayıcılık değerlerimiz doğrultusunda halihazırda yüzde 23 olan kadın çalışan oranını 2023 yılına kadar yüzde 30 düzeyine çıkarmayı hedefliyoruz. DFDS Akdeniz İş Birimi olarak biz de global plan doğrultusunda hareket ediyoruz.”

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi