Dünya Bankası ve Uluslararası Limanalr ve İskeleler Birliği (IAPH) tarafından hazırlanan raporunda, denizcilik ve tedarik zincirindeki özel ve kamu kuruluşları arasındaki dijital işbirliğinin, verimliliği arttırarak daha güvenli ve dayanıklı tedarik zincirleri ile daha düşük emisyonlarla sonuçlanacağını gösterdiği vurgulandı.

 

Deniz Tedarik Zincirinin Dayanıklılığını Güçlendirmek için Kritik Eylemler başlıklı raporda, dijital teknolojinin işbirliğine dayalı kullanımının, deniz taşımacılığının sınır ötesi süreçler ve dokümantasyondan gemi ile kıyı arasındaki iletişimlere kadar tüm yönlerini kolaylaştırabileğini belirtiliyor.

AB Deniz Gücü'nden 'fidye' uyarısı AB Deniz Gücü'nden 'fidye' uyarısı

 

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO), tüm üye ülkeler için anahtar verileri elektronik olarak değiş tokuş etmesini zorunlu kılsa da, yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, 100'den fazla bağlantı noktasının yalnızca üçte birinin bu gereksinime uyduğunu ortaya koyuyor. Limanlar tarafından dijitalleşmenin önündeki ana engeller, ülkeler veya bölgelerdeki yasal çerçevedir. 

 

Raporda dijitalleşmenin sadece bir teknoloji meselesi değil, değişim yönetimi, veri işbirliği ve politik bağlılık olduğuna dikkat çekilirken, büyük veri, nesnelerin interneti (IoT), beşinci nesil teknoloji (5G), blok zinciri çözümleri, giyilebilir cihazlar, insansız uçak sistemleri ve diğerleri dahil olmak üzere dünyanın önde gelen liman ve denizcilik topluluklarından bazıları tarafından halihazırda uygulanan çok sayıda teknolojiyi analiz ederek, performansı ve ekonomik rekabet gücünü artırmak için akıllı teknolojiye dayalı yöntemlere değiniliyor.

 

Konuya ilişkin olarak Dünya Bankası altyapı Başkan Yardımcısı Makhtar Diop, denizcilik sektöründeki verimsizliklerin tüm ekonomiyi olumsuz etkileyen gecikmelere ve daha yüksek lojistik maliyetlere neden oluyor olduğunu belirterek, "Dijitalleşme bize bu sorunu çözmemiz için eşsiz bir şans veriyor ”dedi.

 

IAPH'nin Politika ve Strateji Genel Müdürü Dr Patrick Verhoeven ise, "Dijitalleşme sadece bir teknoloji meselesi değil, daha da önemlisi, değişim yönetimi, veri işbirliği ve politik bağlılıktır" yorumunu yaptı.

 

Deniz Tedarik Zincirinin Dayanıklılığını Güçlendirmek için Kritik Eylemler raporuna buradan ulaşabilirsiniz. 

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi