Sanmar Denizcilik ve Armada Danışmanlık firmalarının iş birlikteliği neticesinde 2014 yılının Kasım ayında kurulan MOSTLAB Laboratuvar Hizmetleri, Türk Akreditasyon Kurulu tarafından akredite olmuş bir laboratuvar. Denizcilik sektöründeki firmalara emisyon ölçümleri, iş güvenliği ölçümleri, deniz suyu analizlerinde yoğun olarak hizmet veren MOSTLAB Laboratuvar Hizmetleri Genel Müdürü Tarık Durmuş'u taşıdık satırlarımıza…

Sahip olduğumuz en modern cihazlarla en hızlı hizmeti sunuyoruz MOSTLAB'ın Sanmar Denizcilik ve Armada Danışmanlık işbirliği ile 2014 yılının Kasım'ında kurulduğunu belirterek sözlerine başlayan Genel Müdür Tarık Durmuş, ' Türk Akreditasyon Kurumundan akredite olmuş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan laboratuvar yetkisi almış bir kuruluşuz. Mevcut altyapısında kullanılan cihazların tamamı sektörün en iyi ve en modern cihazlarıdır. Ayrıca cihazların hepsinde otomatik örnekleyiciler mevcut. Bu şu anlama geliyor; 100'ün üzerindeki numuneyi peş peşe değerlendirebiliyoruz. Bu da bizim çok hızlı hizmet sunmamızı sağlıyor' diyor.

Türkiye'de ilk 5'teyiz Durmuş, Denizcilik sektöründeki firmalara; emisyon ölçümleri, iş güvenliği ölçümleri, deniz suyu analizleri, atık ve atık yağ analizlerinde yoğun olarak hizmet verdiklerini ifade ediyor. 'Türkiye'de ilk 5'te yer aldığımızı çok rahat söyleyebilirim. Öncelikle çok fazla alanda ölçüm yapabiliyoruz; emisyon, imisyon, su, atıksu, çevresel titreşim, deniz suyu, toprak, sediman, biota, arıtma çamuru, atık, atık yağ, izolasyon sıvıları, İSG gibi. Ayrıca, dönemsel olarak balık çiftliklerinin analizleri mevcut. Bu dönemsel çalışmalarda da deniz suyu, sediman ve biota analizlerinde sektöre hizmet verebiliyoruz.' diyen Durmuş, Gebze Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Birlik Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü gibi ülkemizin güzide sanayi bölgeleri ile uzun süreli anlaşmalarımız bulunmakla beraber Türkiye'nin önde gelen kuruluşları da referans listemizde yer almaktadır' açıklamasını yapıyor. Akredite olmuş bir laboratuvarız Türk Akreditasyon Kurulu'ndan akredite olmuş bir laboratuvar olduklarının altını çizen Durmuş, 'Bunun en önemli noktası; dünyaya hizmet edebilecek bir kuruluş olmamız.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan aldığımız yetkilerle ulusal anlamda ölçüm analizleri zaten yapabiliyoruz. Bizim amacımız uluslararası alanda hizmet verebilmek. Bunun içinde yurt dışından gelen talepleri de değerlendiriyoruz. Görüşme aşamasında olduğumuz yurt dışı firmaları bulunuyor' diyor. İşimizi düzgün ve doğru yapıyoruz 'Bizim için sektördeki firmaların çevre ölçümü veya iş güvenliği ölçümü yaptıracağını bilmesi yeterli. Onlardan bir parametre seçmelerini veya teknik detay vermelerini beklemiyoruz.

Bu alandaki teknik ekibimiz gerekli tespitleri yapıyor' diyen Durmuş, henüz çok yeni bir kuruluş olmalarına rağmen doğru ve düzgün iş yapmalarının yansımalarını htiklerini belirtiyor ve şöyle devam ediyor 'Şuanda ülkemizin önde gelen kuruluşları ile çalışıyoruz. Esasen yeni bir firma için böyle kurumlarla çalışmak zor. Biz düzgün iş yaptığımızı kısa sürede kanıtladığımız için büyük firmalarla çalışıyoruz. Bunu da her ay başarı grafiğimizi bir basamak yukarı çekerek yapıyoruz. MOSTLAB olarak kendimizi denizcilik sektöründeki firmalar için en doğru adres ve en doğru tercih olarak görüyoruz'.

(In English)

The right address for the maritime industry is MOSTLAB MOSTLAB Laboratory Services, established in November 2014 as a result of the cooperation of Sanmar Shipping and Armada Consultancy, is a laboratory accredited by the Turkish Accreditation Board. We interviewed Tarık Durmuş, General Manager of MOSTLAB Laboratory Services, which is an intensive service provider in the fields of emissions measurement, business safety measurement and seawater analysis in the maritime sector. We provide the fastest service with the most modern devices we have General Manager Tarık Durmuş, who stated that MOSTLAB was established in cooperation with Sanmar Shipping and Armada Consultancy in November 2014, said 'we are an institution accredited by the Turkish Accreditation Agency and a laboratory authorized by the Ministry of Environment and Urbanization and the Ministry of Labor and Social Security. All of the devices used in the existing infrastructure of our laboratory are the best and the most modern devices of the sector.

There are also automatic samplers available on all devices.' We are in the top 5 in Turkey Durmuş emphasizes that they are serving intensively in the maritime industry in the fields of emission measurement, business safety measurement, sea water analysis, waste and waste oil analysis. 'I can say very well that we are in the top 5 in Turkey. First of all, we can measure in a wide range of fields such as emission, imitation, water, wastewater, environmental vibration, sea water, soil, sediment, biota, sewage sludge, waste, waste oil, insulation fluids, OHS. We also periodically analyze fish farms.' Durmuş said, 'we have long-term agreements with the leading industrial zones of our country like Gebze Organized Industry Zone Directorate and Birlik Organized Industry Zone Directorate. Moreover, Turkeyʹs leading organizations are also included in our reference list.' We are an accredited laboratory Durmuş underlined that they are an accredited laboratory from the Turkish Accreditation Board and said 'we are working with big companies because we have proved in a short time that we do business properly. We do this every month by pulling our success chart one step up. As MOSTLAB, we regard ourselves as the right address and the right choice for companies in the maritime sector.'

İbrahim Kocamış - 7DENİZ

Editör: TE Bilisim