"Kızıldeniz krizi gemi emisyonlarını yüzde 11 artırabilir" "Kızıldeniz krizi gemi emisyonlarını yüzde 11 artırabilir"

Yaklaşık bir yıldır çalışmaları süren Deniz Kartalları oluşumu nihayet ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Deniz Kartalları WhatsApp grubunda bir araya gelerek ilk girişimlerini gerçekleştiren Denizci Beşiktaşlılar, yeni umutlar yeşertmek niyetiyle, sevginin hakim olduğu bir anlayışla kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi. Kahvaltının ilk çağrısını ise Kaptan Bülent Dandin yaptı. Kahvaltı organizasyonu 100'ün üzerinde bir katılıma sahne oldu. Cumartesi günü Kadıköy’den kalkan Bosfor Teknesi Beşiktaş İskelesinden de aldığı Deniz Kartalları ile İstanbul Boğazı’na açıldı. 

 

Umudu yeşertenden, umudun yeşerttiği nice güzel denizci insanlar...

Boğazın eşsiz manzarası eşliğinde kahvaltı yapan siyah beyaz renklere sevdalı Deniz Kartalları’nın sohbet konuları arasında Beşiktaş Spor kulübü ilk sırayı aldı.

 

Ne diyordu şair, "Şimdi bir deniz, denizde vapur, gökyüzünde martı, semaverde çay olmalı"...  Bir de çaya yaren olan Deniz Kartalları...

Bu düşünce her daim umudu yeşertir.  Denizcilik sektöründe birbirinden güzel insanlar var. Umudu yeşertenden, umudun yeşerttiği nice güzel denizci insanlar…

 

Beşiktaş'a gönül verenler el ele...

Balıkçılık, armatörlük, gemi inşa, tedarikçilik, denizaltı hizmetleri, kabotaj hattı yük taşımacılığı, turistik gemi işletmeciliği, gemi yakıt ve ikmal tanker işletmeciliği, dalış turizmi ve brokerlik gibi denizcilik sektörününün tüm alanlarında yer alan "Beşiktaş"a gönül verenler bir araya geldi. İBB Meclis Üyesi ve TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can, Gemi Brokerleri Derneği'nden Kaptan Semih Dinçel, Statü Denizcilik'ten Kaptan Bülent Dandin, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden Kaptan Arslan Dede ve Tekin Can, Cengiz Kaptanoğlu, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Oral Erdoğan, Erbil Özkaya, İlker Meşe  Mersin Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nden Doç. Dr. Jale Nur Ece,Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Deniz Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Pınar Akan , DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Deniz, DEFAMED İzmir Şubesi’nden Ali Burçin Eke ile kongre üyeleri ve  denizcilik camiasının önde gelen isimleri katıldı. 

"Güzel işlere imza atacağız"

Semih Dinçel, "Deniz Kartalları gösterdikleri birlik beraberlik ile güzel işlere imza atacaklarını kanıtladı. En güzeli de mabedimizin tam karşısında ve deniz üzerinde marşlar söylemekti. Tüm amacımız Beşiktaş’ımızı daha güzel yerlerde görmek" dedi. Oluşuma ciddi destek veren Bülent Dandin ise, "Beşiktaş, sportif başarısı kadar camiasının farklılığı ve birlikteliğiyle tanınan bir kulüptür. Deniz Kartalları olarak her zaman takımımızın yanındayız" dedi.

İBRAHİM KOCAMIŞ/7DENİZ

Editör: Haber Merkezi