Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, dün Fındıklı merkez binada gerçekleşen İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu toplantısına katılım sağladı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait Acil Müdahale Botu ile İMEAK DTO Merkez Binasına denizden gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a Ali Kurmahmut ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz eşlik ederken, karşılamada İMEAK DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve yönetim kurulu hazır bulundu.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a denizcilik sektörünün gelişimi ve sektörde yaşanan sorunlar hakkında bilgi verdi. Bakan Turhan ise, denizcilik sektörünün sıkıntılarını dinleyip çözüm önerilerinde bulundu.

GEMİMO'nun yeni yönetimi belirlendi GEMİMO'nun yeni yönetimi belirlendi

 

“GÖRDÜK Kİ EPEY BİR SORUN VARMIŞ”

 

Denizcilik sektörüyle ilgili konuların masaya yatırıldığı toplantıda Bakan Turhan sektörün sıkıntılarını dinleyip çözüm önerilerinde bulundu. Toplantı sonrası Bakan Turhan, DTOplus Muhabiri Duygu Günbey’e açıklamalarda bulundu. Turhan, “Deniz Ticaret Odasının Yönetim Kurulu’nda, yönetim kurulu üyelerimizle bir araya geldik. Benim de bu kuruma ilk defa gelişim. Tabi, denizciliğin sorunlarını, darboğazlarını, yaşadıkları sıkıntılarını dinledik, yönetim kurulu başkanı, meclis başkanımız, yönetim kurulu üyelerimizle birlikte bir değerlendirme toplantısı yaptık. Gördük ki epey bir sorun varmış. Ancak bunlar çözülemeyecek sorunlar değil. Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili. Bu sektörden özellikle dünya denizcilik pastasından daha fazla pay almamız lazım. Daha çok istihdam oluşturmamız lazım. Bazı idari, hukuki, yatırımlarla ilgili sorunların olduğu bilgisini aldık. Bakanlık ve hükümet olarak bu sorunları bir değerlendirmeden geçirdikten sonra denizcilerimize gerekli her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Editör: Haber Merkezi