Gine Körfezi’nde korsan saldırına uğrayan M/V Mozart isimli geminin 2. Mühendisinin öldürülmesi ve 15 mürettebatının da kaçırılması denizcileri harekete geçirdi. BM’nin 75’inci Genel Kurulu’nda “kilit çalışanlar” olarak ilan edilen denizcilerin karşı karşıya kaldıkları tehlikeleri ve yaşadıkları mağduriyetleri gündeme getiren denizciler sosyal medyadan #HepimizAynı Gemideyiz, #YıpranmaHakkımıGeriVer ve #DenizcilerÖlüyor hashtagi ile seslerini duyurmaya çalışıyor.

 

Saat 17:00’de Twitter ve diğer sosyal medya alanlarında başlatılacak etkinlik ile denizcilerin yaşadıkları sorunlar ve karşı karşıya kaldığı tehlikeler gündeme getirilecek. 

 

Etkinlikle ilgili 7Deniz’e konuşan Kaptan Sinan Altuntaş, saldırıya uğrayan M/V Mozart gemisinin yaşamını yitiren 2. Mühendisi Farman Ismayılov’un ailesine başsağlığı dileyerek kaçırılan denizcilerin bir an önce aileleerine kavuşmalarını temenni ettiğini belirtti.

 

Sadece denizciler değil aileleri de yıpranıyor

TCG Uluçalireis 18 Mart'ta ziyarete açılacak TCG Uluçalireis 18 Mart'ta ziyarete açılacak

 

Denizciliğin dünyanın en zor mesleklerinden biri olduğuna işaret eden Kaptan Altuntaş, “1 Ekim 2008 tarihinde mevcut hükümetimizin denizcilerin yıpranma payını ellerinden almasıyla; sadece meslektaşlarımızın değil aynı zaman da ailelerimizin de yıpranmış olduğunu görmüş olduk. Lakin sadece bizler görmüş olmalıyız ki, 2013 yılında yıpranma payına başka meslekler dahil edilirken biz denizciler tekrardan görmezden gelindik. Bizler ailemiz ve sevdiklerimizden uzak doğumlara, ölümlere bile yetişemeyen bir mesleği yapmaktayız. Yıl 2021 ama maalesef halen sendikalaşma oranımız çok az. Bunun nedeni ise sürekli denizlerde olmamız. Sosyal güvenlik ve özlük haklarımız az. Hatta belirli bir süre sonra bu tip olayların ciddi travma ve sağlık sorunlarına sebebiyet vermesi söz konusu” dedi.

 

Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye’de denizcilerin görmezden gelindiğinin altını çizen Altuntaş, denizcilerin seslerinin  duyulmasını ve taleplerinin görülmesi gerektiğini belirterek, “Unutmayın, hepimiz aynı gemideyiz” dedi.

 

M/V Mozart gemisine korsan saldırı: 1 mürettebat yaşamını yitirdi

 

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden kaçırılan Mozart gemisi açıklaması

 

Saldırıya uğrayan M/V Mozart, Gentil Limanı'na ulaştı

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi