Denizcilik sektörünün düşünce kuruluşu Veritas Vos Lirerabit (VVL) cumhuriyet tarihinin en önemli antlaşması olan Lozan Barış Antlaşmasını unutmayarak, Heybeliada’da bulunun İsmet İnönü’nün evinde bir anma etkinliği gerçekleştirdi. Amiral Cem Gürdeniz, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, çok sayıda kaptan, armatör, broker ile sektörün çeşitli alanlarında yer alan kişinin katıldığı etkinlikte, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, İnönü Vakfı Başkanı Çiğdem Toker ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ve Cumhuriyet vakfı Yönetim kurulu Başkanı Alev Coşkun, günün anlam ve önemine binaen birer konuşma yaptı.

 

 

Denizci kimliğinin yanı sıra stratejik ve jeopolitik yorumlarıyla her geçen gün daha fazla dikkat çeken Amiral Cem Gürdeniz, Lozan Barış Antlaşması’nın anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

 

İsmet İnönü’nün evinde düzenlenen anma etkinliğinin ardından Amiral Cem Gürdeniz Lozan Antlaşması’nın önemine dair bir konuşma yaptı.

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel ise Cumhuriyet kadını Türkan Saylan’ın anan bir konuşma yaptı. Ardından Bülent Dandin de, kumpas davaları ile yıpratılmak istenen ama değeri her geçen gün daha da fazla anlaşılan Saylan’ın denizlerde gemi ismiyle yaşatacağını ve onun unutulmayacağını kaydetti.

 

 

Konuşmaların ardından bu buluşmaların arttırması kararlaştırıldı.

 

Düzenlenen anma etkinliğinin ardından grup İsmet Önünü’nün evinden adadaki Erguvan Restorana geçerek burada birlikte yemek yedi.

 

7DENİZ

Denizcilik sektörü PerCon'da buluşuyor Denizcilik sektörü PerCon'da buluşuyor

 

Editör: Haber Merkezi