Baltimore, Dali'nin sahibi ve yöneticisini mahkemeye verdi Baltimore, Dali'nin sahibi ve yöneticisini mahkemeye verdi

Yale Üniversitesi ve Denizciler Vakfı tarafından yürütülen çalışmaya göre, denizciler tehlikeli boyutlarda yüksek derecede zihinsel sterse maruz kalıyor.

 

Dünyanın dört bir yanındaki denizcilerle yapılan görüşmeler sonucu elde edilen sonuçlara göre, denizcilerin yüzde 25’i depresyona girerken, yüzde 17’si ise kaygı yaşıyor.

 

Ayrıca sorun yaşayan denizcilerin yüzde 20’si ise intihar veya kendine zarar vermeyi düşünmüş.

 

Araştırmaya göre depresyon aynı zamanda anksiyete ve intihar düşüncesi ile yaralanma ve hastalıktaki artış arasında bir bağlantı tespit edildi. Ayrıca bu durumlarla ilişkili faktörler arasında şiddet ve zorbalık, iş tatmini eksikliği ve değerli hissetmeme yer alıyor.

 

Denizciler Vakfı Başkanı Dave Heindel, konuya ilişkin detaylı bilgi aldığını belirterek, “Denizcilik endüstrisindeki herkes tarafından harekete geçme çağrısı olarak ele alınması gerekiyor” dedi.

 

Çalışma ayrıca denizcilik eğitim kurumlarının, şirketlerin, işverenlerin, P&I kulüplerinin ve sendikaların sorunları çözebilecekleri yolları belirledi. Bunların arasında öğrenciler için gelişmiş destek, şirket kültüründe zihinsel sağlığın bozulmasının giderilmesi ve işyerinde şiddete yönelik müdahalelere duyulan ihtiyacın tanınması yer alıyor.

 

7DENİZ - ÖZEL

 

Editör: Haber Merkezi