Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi nedeniyle 300 bini aşkın denizcinin denizlerde mahsur kalmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamasında, mevcut olağan üstü duruma rağmen görevlerini kesintisiz sürdüren tedarik zincirinin kilit taşı denizciler için bazı önlemler alınmış olsa da gemilerde görev süresini tamamladığı halde eve dönemeyen ve göreve hazır olduğu halde gemisine katılamayan 300 bin deniz emekçisinin mağdur olduğu belirtildi.

 

IMO üyelerine bildirimde bulundu

 

Birleşmiş Milletler’in (BM) 1 Aralık tarihinde yaptığı genel kurul toplantısında denizcilerin “Key Worker” anahtaş çalışan kararı alınmış olduğuna işaret edilen açıklamada, IMO’nun kararın uygulatılması için üyelerine bildirimde bulunduğu ve ayrıca aynı kararda aşılama süreci başlangıcında denizcilerin öncelikli meslek grubuna dahil edilmesinin istendiği kaydedildi.

 

Denizcilere aşılamada öncelik verilmeli

 

Dernek açıklamısında, “Türk Uzakyol Gemi Kaptanları Derneği olarak, değişik makamlarca konu ile alakalı girişimlerimiz olmakla birlikte,  talebimiz deniz emekcisi meslekdaşlarımızın gemiden ve gemiye transferlerinin kolaylaştırılmalı ve aşılanacak öncelikli meslek grubuna dahil edilmeleridir” denildi.

 

7DENİZ

CMA CGM'den Suudi şirketle iş birliği CMA CGM'den Suudi şirketle iş birliği

 

Editör: Haber Merkezi