“Büyük işler, önemli atılımlar ancak birlikte çalışma ile elde edilir” …  Sözlerime Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözüyle başlamak istedim. Denizci Fenerbahçe aşıkları, sevdalıları Sarı Lacivert Derneği'nde dün 3’üncü buluşmalarını gerçekleştirdi. Her ne kadar bu yıl Fenerbahçe sevdalıları, oynanan maçları ve puan tablosundaki yerlerini beğenmeseler de  ‘Büyüklük geçmişimizde gizlidir, büyük takım mazisinden bellidir’ şiarıyla bir araya geldiler. 3. buluşmada 100'ü aşkın davetliyle keyifli bir organizasyona imza atıldı.

Oluşumun kıvılcımını Serhat Barış Türkmen’in attığı, WhatsApp grubuyla perçinlenip bugünlere getirilen  ve bir çatı altında buluşturulmak istenen Denizci Fenerbahçeliler topluluğu, dernekleşme yolundaki ilk adımlarını 3. buluşmalarında attılar. Avukat Selçuk Esenyel’in Derneğin kuruluşuna yönelik resmi süreci üsteleneceğini beyan etmesinden sonra derneğin kurulma kararı alındı. Bundan böyle Denizci Fenerbahçeliler Derneği de sektörümüzün STK’ları arasında yerini alacak.

 

“Bu yolda büyük bir özveri ve emek verdik”

Denizci Fenerbahçeliler fikrini ortaya atarak oluşumun kaptanlığını üstlenen Serhat Barış Türkmen, “Denizci Fenerbahçeliler grubu 8 ay önce oluşan bir fikirdi. Grubumuzla çok kısa bir süre içerisinde pekişerek bu süreçte üç büyük etkinliğe imza attık.  WhatsApp grubunda 251 kişiyiz ve dışarıdan bizi destekleyen yaklaşık 30 kişiyle grubumuzu günden güne büyütüyoruz. Bugün aldığımız karar doğrultusunda yılbaşına kadar derneğimizin tüzüğü ve manifestosunu oluşturup, bir ilke imza atarak denizcilerin organize ettiği ‘Denizci Fenerbahçeliler Derneği’ni kuracağız. Çok mutluyum. Bu yolda büyük bir özveri ve emek verdik. Emeklerimizin karşılığını en kısa zamanda alacağız. Sonrasında ise hem Fenerbahçemizin başarısı hem de denizciliğimizin daha da ivme kazanmasıyla Denizci Fenerbahçeliler, Fenerbahçe Kulübünde iyi işlere imza atan bir dernek olarak yer alacak. Resmi olarak Derneğimiz kurulduktan sonra da görev dağılımlarımız belirlenecektir. Yeni yılın da yaklaştığı şu günlerde 2019’un hem Türkiyemiz hem denizciliğimiz hem de Fenerbahçemiz için çok iyi bir yıl olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

WhatsApp grubuyla temelleri atılan ve bugüne kadar  gerçekleşen üç büyük etkinlikle ses getiren Denizci Fenerbahçeliler oluşumunun ardında elbette ki büyük bir özveriyle çalışan Sosyal Komite yer alıyor. Sosyal Komitede yer alan Boğaç Günay, Esra Erdoğan, Alev Semiz, Sim Gülle ve Yiğit Saygın Güçer en başından beri içinde yer aldıkları bu oluşuma dair duygu ve düşüncelerini 7Deniz’e anlattı.

 

 

Boğaç Günay:

“Fenerbahçe’nin içinde güçlü bir ses olacağız”

Denizci Fenerbahçeliler bizim için çok büyük bir oluşum. Çünkü bir denizciler grubudur ve bu dernek kurulursa güçlü bir şekilde kurulacaktır. Bu oluşumun içinde armatörü, tedarikçisi, acentesi ve genellikle yüksek meblağlarda para kazanan insanlar yer alıyor. Dolayısıyla Fenerbahçe’nin içinde güçlü bir ses olacağımızı düşünüyoruz . Bu bizim için çok önemli. Diğer yandan denizcilik camiasında Barış Türkmen ağabeyimizin önderliğinde Denizci Fenerbahçeliler olarak bir araya geldiğimiz için gururluyuz. Biz, sosyal komite olarak grubun kurulması sürecinde üç etkinliğimizde de üzerimize düşen görevi yerine getirdik ve Barış Türkmen ağabeyimize destek verdik.

 

Esra Erdoğan:

“Elimden geleni gururla ve heyecanla yapmaya çalışıyorum”

Sosyal Komitede yer alıyorum ve en başından bu yana büyük emek ve özveriyle görevimizi yaptık. Oluşuma gösterilen bu ilgi inanılmaz ve heyecan verici. Hem denizcileri hem de Fenerbahçelileri böyle bir toplulukta buluşturmak ve bu oluşumun içinde yer almak inanılmaz güzel bir duygu. Biz şu an için bir topluluğuz. İlk adımları WhatsApp’ta atılan ve şu an dernekleşme yolunda ilerleyen bir topluluğuz. Bu oluşuma duyulan heyecan ve ilgi beni ayrıca onore ediyor, gururlandırıyor. Kurulduğu ilk günden bugüne kadar bu oluşumun hep içinde olmak, bir şekilde ucundan tutmak, bunu gerek sosyal komite olarak gerekse her daim Barış Türkmen Bey’in yanında yer alarak destekleyip elimden geleni gururla ve heyecanla yapmaya çalışıyorum. Denizciliği de çok seviyorum, Fenerbahçeyi de.... O yüzden bu topluluğun içinde olmak mükemmel bir his. İnşallah dernekleşerek bunu daha kurumsal anlamda ilerletmeyi başarabiliriz.

 

Alev Semiz:

“Dernekleşmeye adım adım yaklaşıyoruz”

Bu yola çıktığımızda ve ilk buluşmamızda çok az kişiydik. İkinci buluşmada katılım olarak sayımız arttı. Her iki etkinliğimiz de keyifli geçmişti.  Şimdi ise üçüncü buluşmamızı gerçekleştiriyoruz. Bu süreçte insanların ilgisi ve grubumuza katılımı da artmaya başladı. Şimdi WhatsApp grubumuzda 250’yi aşkın bir sayıya ulaştık. 100’ü aşkın bir katılımla gerçekleşen üçüncü buluşmamızda dernekleşmeye adım adım yaklaştığımız için bizler açısından çok daha önemli.  Sosyal komite olarak her şeyi eksiksiz yapmaya gayret ediyoruz. Komitede olmaktan ve üzerime düşen görevi yerine getirmekten keyif alıyorum.

 

Sim Gülle:

“Okullara, gençlere destek olan bir dernek olsun”

Ben de başından beri bu oluşumun içindeyim. O yüzden bizimle birlikte ve bizim emeklerimizle birlikte büyüyen bir oluşum. İnşallah yakın zamanda da dernekleşeceğiz. O yüzden çok heyecanlıyım. İnsanın kendi emeğiyle olan bir şeyin büyüdüğünü görmek çok gurur verici. Umuyorum ki 20 sene sonra da bu oluşum ve dernek devam etsin ve biz yine içinde olalım. Tabi ki gençlerle birlikte… Her zaman gençlerin önünü açmak lazım. Umarım bu dernek de Barış Türkmen Bey’in de dediği gibi okullara, gençlere destek olan bir dernek olur.

 

Yiğit Saygın Güçer:

“Yolumuz açık olsun”

Denizciliğin önde gelen Fenerbahçelileriyle beraber kurduğumuz bir oluşum bu. En başından beri bu oluşumun içinde yer aldım. Şimdi dernekleşme yolunda ilerliyoruz. Yolumuzun açık olmasını diliyorum.  

 

"Kızıldeniz krizi gemi emisyonlarını yüzde 11 artırabilir" "Kızıldeniz krizi gemi emisyonlarını yüzde 11 artırabilir"

 

İbrahim Kocamış / 7DENİZ

Editör: Haber Merkezi