Bundan yaklaşık iki ay önce bir fikir, bir kıvılcım çakıyor denizcilerin aklında… Fenerbahçe sevdası, denizcinin mesleğine olan sevdasıyla harmanlanıyor ve devamında denizciler 'Denizci Fenerbahçeliler' oluşumu adı altında bir araya geliyor. İlk önce 30 kişilik bir WhatsApp grubuyla bu oluşumun ilk adımları atılıyor atılmasına ancak bu sevda öylesine büyüyor ki bugün yaklaşık 200 denizcinin dahil olduğu bir oluşum haline geliyor.

Fikrin mimarı Kaptan S. Barış Türkmen

'Denizci Fenerbahçeliler' fikrinin mimarı Kaptan S. Barış Türkmen… Kendisi koyu bir denizci sevdalısı olmasının yanı sıra aynı zamanda koyu da bir Fenerbahçeli. Türkmen'in, takımına ve mesleğine olan bu sevdası onu böyle bir oluşumun adımlarını atmaya yöneltiyor. İki ay önce bu oluşum için çalışmalara başlayan Türkmen, topluyor etrafında Denizci Fenerbahçeli dostlarını ve güzel bir yemek organizasyonunda bir araya geliyorlar. Dilden dile dolaşan bu etkinlik elbette ki beraberinde ikinci organizasyonu da getiriyor ve denizci dostlar, Denizci Fenerbahçelilerin ikinci yemek organizasyonuyla, daha da yüksek bir katılımla bu oluşumu taçlandırıyor.

Kaptan S. Barış Türkmen'in ev sahipliğinde Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yaklaşık 150 kişinin katılımıyla gerçekleşen yemekte 'Denizci Fenerbahçeliler' bir haberi daha müjdeliyor. 'Denizci Fenerbahçeliler' hem denizciliğe hem Fenerbahçe Kulübü'ne hem de Fenerbahçe sevgisini daha da yüceltmeye yönelik bu adımlarını dernekleşerek bir çatı altında buluşturacaklarının bilgisini paylaşıyor.

Barış Türkmen: 'Gayemiz, Fenerbahçe Kulübümüze ve Türk denizciliğine hizmet etmek'

Böylesine güzel bir buluşmaya ev sahipliği yapan ve öncülük eden Kaptan S. Barış Türkmen, duygu ve düşüncellerini şöyle dillendiriyor: 'İki aylık bir projemiz bu. Daha çok yeni ve gün geçtikçe büyüyor. Mesleğimden dolayı koyu bir denizci hayranıyım. Aynı zaman da koyu Fenerbahçe hayranıyım. İki ay önce dedim ki bu iki güzel öğeyi bir payda altında buluşturayım. Öncesinde Denizci Fenerbahçeliler adı altında 30 kişilik bir WhatsApp grubuyduk. Şimdi ise 200 kişilik bir grup haline geldik. İlk yemeğimizi bir buçuk ay önce gerçekleştirdik. Daha küçük çaplı ve masumane bir yemekti diyebilirim. Bugün burada 150 kişinin olduğu bir yemekle grubumuzu, Fenerbahçe'ye olan sevgimizle beraber bir çığ gibi büyütüyoruz. Sağ olsun Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu'ndan M.Kemal Danabaş ve A.Sertaç Komsuoğlu da yemeğimize katılım sağladılar. Bu yoğun programlarının arasında bizi kırmayıp geldiler. Bundan çok memnunuz ve çok teşekkür ediyoruz kendilerine… Tabi bu grubu kurmamızdaki amaç, işimizin vermiş olduğu stresten arada bir uzaklaşıp, hem Fenerbahçe hem de denizcilikle ilgili güzel etkinliklerde bir araya gelebilmek. Bir sonraki hedefimiz ise bu güzel oluşumu dernekleşerek bir çatı altında buluşturmak. Ve bu sayede daha da çok aktivitelere imza atarak Fenerbahçe Kulübümüze ve Türk denizciliğine hizmet etmek gayemizdir.'

Kemal Danabaş: 'Bu davetin bizim için ayrı bir önemi var'

Denizci Fenerbahçeliler yemeğine katılım sağlayan Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu'ndan M.Kemal Danabaş, 'Öncelikle denizci arkadaşlarımıza bu nazik davetleri için çok teşekkür ediyoruz. Geldik, sizlerle kısa bir süre de olsa bir arada olduk. Denizci arkadaşların Fenerbahçeli olması bizi ayrıca mutlu ediyor. Bu davetin bizim için ayrı bir önemi var. Yaşadığımız süreçte de denizci arkadaşların bize çok büyük bir desteği oldu. Hep beraber el ele Fenerbahçe için iyi günler ve denizcilik camiası için harika bir gelecek diliyorum' şeklinde duygularını dile getirirken, Yönetim Kurulu'ndan A.Sertaç Komsuoğlu ise düşüncelerini şu şekilde dillendiriyor:

Sertaç Komsuoğlu:'Fenerbahçe Türkiye'nin amiral gemisidir'

'Sevgili Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyemiz Kemal Danabaş ile birlikte Denizci Fenerbahçelilerin yemeğine katıldık. Fenerbahçe için çok güzel bir yıl geliyor. Bayraklarımızı bugünden astık. Bugün denizcilerden aldığımız pozitif enerji, bizim yoğun çalışma tempomuza büyük bir olumlu katkı sağlıyor. Enteresan bir yıl olacak. Yeni yönetim olarak hepimiz çok heyecanlıyız, umutluyuz. Hepimiz tüm mesaimizi Fenerbahçe için harcıyoruz. Fenerbahçe Türkiye'nin amiral gemisidir. Bu sene inşallah kaldığı yerden eski günlerine en hızlı şekilde dönecektir. Buradaki arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyoruz. Çünkü onlar her zaman Fenerbahçeliliği ve Fenerbahçe'yi ön planda tuttular. Denizcilerin ve tüm Fenerbahçelilerin desteğiyle çok iyi bir sezon geçireceğiz.Biz her zaman Fenerbahçe'nin içinde olan, Fenerbahçe tribününden gelmiş insanlarız. Yeni Yönetim olarak da hepimiz öyleyiz. Fenerbahçe'yi bilen bir ekibiz. DTO'da ise yeni gelen yönetimde çok iyi Fenerbahçeliler var. Bu nedenle onların Fenerbahçe'ye çok ciddi katkılar sağlayacağını bugün bu yemekte gördük. Çok mutlu olduk. İnşallah bu ekip Fenerbahçe'mize desteğini her zaman sürdürür. Biz Fenerbahçe'ye katkı sağlayacak, Fenerbahçe sevgisini sürdürecek herkese Kulüp olarak elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz.'

'Denizci Fenerbahçeliler'in yemek davetine katılanlardan aldığımız duygu ve düşünceler ise şöyle;

Adem Kocadağ: Bu bizim Denizci Fenerbahçeliler olarak ikinci yemeğimiz. Hepsine katılmaya gayret ediyorum. Tabi bu bir araya gelmeler birlikteliğimizin kuvvetini kullanmak için çok önemli. Barış Kaptan öncülük etti bu oluşuma. Deniz Kartalları var, Galatasaraylıların derneği var fakat Denizci Fenerbahçeliler diye şimdiye kadar böyle bir oluşum yapmamışlar. Barış Kaptanla beraber Deniz Ticaret Odası'nda başlayan arkadaşlığımız bu oluşumda da devam ediyor. Bu oluşumun Denizci Fenerbahçeliler Derneğini de kurarak taçlandırmak istiyoruz. Gördüğünüz gibi katılım çok iyi, çok nezih bir ortam. Temennimiz bunun devamını getirip Fenerbahçe'mize denizciler olarak katkıda bulunmak. Basın olarak da davete katıldığınız için 7Deniz'e teşekkür ediyoruz.

Alev Semiz: Benim bu yemeğe ikinci katılışım. Çok güzel bir organizasyon. Denizcilik sektörüne büyük faydasının olacağını düşünüyorum. Özellikle denizci Fenerbahçelilere. Hepimizi bir arada görmek beni oldukça mutlu etti. Devamını da getireceğiz. Her zaman birlik ve dayanışma diyorum. Dernekleşeceğiz ve bunun için de çalışmalara başladık. Sadece networking olarak değil bir sosyal aktivite paydasında birlikte çok güzel organizasyonlar yapacağımıza inanıyorum.

Engin Özçelik: Bu işi öncelikle ilk düşünen Barış Türkmen kardeşimiz oldu. Sonra bu fikir yayılmaya başladı. İlk yemeğimizde daha az kişiydik ve bir heyecana kapıldık buna adım atarken. Ama şu anda müthiş ve nezih bir ortam var. Fenerbahçelilerin Fenerbahçe tesislerinde bir araya gelmesi hepimizi gerçekten mutlu etti. Müthiş bir kaynaşma içindeyiz. Bir yandan da denizciyiz. Zaten iş ilişkilerimiz var. Ama Fenerbahçe olmasa denizciler bu şekilde bir araya gelir miydi?Bu da bir soru işareti. Fenerbahçe'nin sayesinde bu denizciler bir araya geldi. Bir dahaki toplantımızda umuyoruz ki 200'den fazla olacağız. Zaten grupta 203 kişiyiz yaklaşık. Derneğimizi de kurduktan sonra hepbirlikteçok güzel şeyler yapacağız. Tabi ki arkasından da Fenerbahçe'mizin başarıları gelecek.

Erhan Esinduy: Bu ikinci toplantı. İlk toplantıya yurdışı seyahatim dolayıısylakatılamamıştım. Ama görüldüğü üzere Fenerbahçeliliğe yakışacak şekilde muhteşem bir topluluk var burada. Amacımız da Fenerbahçeli denizcileri bir çatı altında buluşturup dernekleştirmek. Kulübe de daha faydalı olmak. Bütün gayretimiz bu yönde.

Erkan Dereli:Sivil toplum kuruluşları demokrasinin vazgeçilmez, en önemli unsurlarıdır. Şu anda bir platform halinde yürüyor Denizci Fenerbahçeliler grubu... Ancak ben inanıyorum ki çok kısa zamanda Denizci Fenerbahçeliler Derneği şekline dönüşecek ve daha kurumsal manada kulübümüzle iç içe daha etkin daha verimli daha faydalı işlere imza atacaktır. Ülkemizdeki 30 milyonunun üstündeki gencin, çocuklarımızın erken yaşlardan itibaren Fenerbahçeli olmasını özendirecek projelere imza atması lazım denizci olması için... Hem denizci olmalı hem de Fenerbahçeli. Bugün ikincisi yaplmakta bu yemeğin.Oldukça yoğun katılımın olduğu bir yemekteyiz şu an. Umut ediyorum çok yakın bir gelecekte çok daha kalabalık daha yoğun gruplar oluşacaktır. Ben sektörümüze Fenerbahçe Kulübü'müze hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Marifet iltifata tabidir. Marifet olmazsa iltifat da zaidir. İltifatta da tasarruf gereksizden yola çıkarak bu Denizci Fenerbahçeliler WhatsApp grubunun kurulmasına öncülük eden Barış Türkmen kardeşimizi ayrıca kutluyorum. Ona destek veren, yardımcı olan arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Öte yandan1 Temmuz Kabotaj Bayramı haftasındayız ve çok fazla etkinliklerin olduğu bir haftamızdır. Uluslararası Gemi Brokerleri Derneği'nin de önemli bir yemeği var yarın... Bir başka önemli organizasyonumuz da yarın gerçekleşecek.

Sim Gülle:Bu oluşumun sektördeki en samimi oluşumlardan biri olduğu kanaatindeyim. Sektörde bir takım için aynı hislerde olduğum, aynı işi paylaştığım abilerimle, ablalarımla ve kardeşlerimle birlikte olmak çok özel bir duygu. Umarım bu kuruluş dernekleşir ve geleneksel hale gelir. Ayrıca bu oluşumun kurucusu Barış Türkmen Beyefendiye herhangi bir ayrım gözetmeksizin kadınları da oluşuma dahil ettiği için teşekkürlerimi sunarım. Burada denizci ve Fenerbahçeli olmak ortak paydalarımız. Bu paydada olan daha nicelerini aramızda görmek isteriz.

İbrahim Kocamış-7DENİZ

Editör: TE Bilisim