Sanmar'dan Rimorchiatori Mediterrane Grup'a 2 çevre dostu römorkör Sanmar'dan Rimorchiatori Mediterrane Grup'a 2 çevre dostu römorkör

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın filosunda bulunan ve yeni inşa edilecek denizaltılara hizmet verecek olan 3 bin tonluk denizaltı yüzer havuzun saç kesimi ve ilk kaynak töreni Hicri Ercili Tersanesi’nde gerçekleştirildi.

 

Sözleşme Milli Savunma Bakanlığı Tersaneler Genel Müdürlüğü, Asfat ve Yütek Gemi İnşa arasında imzalanırken Türk Loydu tarafından klaslanan denizaltı yüzer havuzu Hicri Ercili Tersanesi’nde inşa edilecek.

 

Saç kesimi ve ilk kaynak töreninde Tersaneler Genel Müdürü Emre Dinçer, Asfat Genel Müdürü Esat Akgün ve Yütek Gemi İnşa Genel Müdürü Yücel Tekin’in yanısıra Yalova Liman Başkanı Hakan Pekşen, Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu, Pendik Tersane Komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin,Gölcük Tersane Komutanı Tuğamiral Mustafa Saygılı ve İzmir Tersanesi Komutanı Dz.Kd.Albay Korkut Şen hazır bulundu.

 

 

İlk defa inşa ediliyor

 

Törende bir konuşma yapan Yütek Gemi İnşa Genel Müdürü Yücel Tekin 2001’den beri denizcilikte farklı gemi inşa projeleri yürüten bir firma olduklarını belirterek, “Türkiye’de ilk defa inşa edilecek olan denizaltı yüzer havuzun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz” dedi. Denizaltı yüzer havuzunun milli denizaltılar (MİLDEN) ve Preveze sınıfı dahil tüm denizaltılara hizmet vereceği öğrenilirken, havuzun kendi boyutunda dünyada tek olduğu bildirildi.

 

180 kilometre kablo

 

Denizaltı yüzer havuzunun inşasında 2 bin 500 ton sac, 480 ton profil, 320 ton boru, 38 adet çeşitli kapasitelerde tulumba, hareketli çatı ve kapı sistemi, 180 kilometre uzunluğunda güç ve data kablosu kullanılacak.

 

Denizaltı yüzer havuzunun özellikleri

 

Uzunluk : 90 metre

Uzunluk ( çıkmalar ile ) : 105 metre

Genişlik ( dış ) 25.10 metre

Genişlik ( çıkmalar ile ) : 26.65 metre

Genişlik ( iç ) : 17.05 metre

Derinlik : 19.90 metre

Net draft : 12 metre ( kızak güvertesi üzerinden )

Kaide hattında draft : 16 metre

Alt emniyet güvertesi : 14.77 metre

Üst emniyet güvertesi : 17.36 metre

Kreyn güvertesi : 19.95 metre

Kaldırma kapasitesi : 3 bin ton

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi