Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca, üç denizde eş zamanlı olarak 103 savaş gemisinin katılımıyla gerçekleşen Cumhuriyet tarihinin en büyük tatbikatı Mavi Vatan Tatbikatı devam ediyor. Tatbikat kapsamında amfibi harekatı düzenlendi. Senaryo gereği deniz piyade birlikleri düşman kontrolündeki adaya çıkarma yaptı. SAT, SAS ve Amfibi Hücum Timleri nefes kesti. İlk kez milli unsurlar insansız hava aracı bayraktar ile TCG Bayraktar gemisi buluştu. Savaş uçakları ve helikopterlerin de katıldığı tatbikatta, deniz kuvvetleri Ege Denizinde gövde gösterisi yaptı.

 

Hekimli Adası'na Amfibi harekat  

 

Tatbikat, İzmir Körfezi’nde bulunan Hekimli Adası’na yapılan Amfibi Harekatı ile devam etti. Jenerik senaryo gereği düşman unsurlarındaki ada, çıkarma harekatıyla ele geçirildi. Amfibi harekatında ilk olarak, dünyanın en büyük tank çıkarma gemisi unvanına sahip yüzde 72’si milli olan TCG Bayraktar’a yükleme ve bindirme yapıldı.

 

Mayın avlama gemisindeki Hafif Otonom Sualtı Cihazıyla düşman mayınları tespit edildikten sonra düşman unsurlarının kontrolündeki adaya SAT Komandoları sızdı ve plajda keşif yaptı. Ardından SAS’lar düşman mayınlarını tespit etti ve patlattı.

Kafkametler’in kayıp mürettebatını arama çalışmaları 150. gününde Kafkametler’in kayıp mürettebatını arama çalışmaları 150. gününde

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi