Tüm dünyayı etkileyen ve ticareti durma noktasına getiren pandemi dolayısıyla şirketler büyük sıkıntılar yaşadılar. Bu dönemde altyapısı ve şirket öz kaynakları iyi olan firmalar hazırlıksız firmalara oranla daha az etkilendiler. Bu firmalardan biri de kendi alanında kaliteli ve profesyonel hizmet veren Delmar Safety. Firmanın genel müdürü Arda Akyüz, dünya gibi kendilerinin de pandemiden kötü etkilendiklerini söyledi. Akyüz, “Tüm dünyada olduğu gibi biz de pandemiden kötü etkilendik. Bu durumdan kötü etkilenen taraflarımız oldu daha doğrusu. Hem iş hacmi, hem iş döngüsü hem de seyahat kısıtlamalarından dolayı kayıplar yaşama noktasına geldik. Fakat bazı kazançlarımız da oldu. Kuruluşumuzdan bu güne kadar yaptığımız şubeleşme girişimlerimizin ne kadar önemli ve doğru olduğunu görmüş olduk. Daha açıkça söylemek gerekirse,  bu dönemde, senelerdir yaptığımız şubeleşmeden dolayı kontratlı veya münferit müşterilerimize, faal ofis ve atölyelerimizde hizmete devam ederek yine global hizmet vermeye devam ettik. Tabi ki zorlukları yaşadık ama yurtdışındaki ofislerimizle seyahat kısıtlamasının olduğu zamanlarda müşteri gemilerine ulaşma konusunda elimiz kolumuz bağlı kalmadı. Biz yurtdışı ofislerimizle sorunlarımızı çözme yoluna gittik. Bizim buradaki diğer firmalardan aslında nasıl bir farkımız olduğu ortaya çıktı. Diğer ofisler de çalışmaya devam ettiği için şubesi olmayan firmalar mali ve operasyonel sıkıntıları 10 birim yaşıyorsa biz 3-4 birim yaşamış olduk. Türkiye ofis 1 ay kadar evden çalışmaya devam etti, atölyeler hiç kapanmadı. Bizim iş tamamen insan odaklı bir iş. Bizim için önemli olan personelimizin motivasyonunu yüksek tutmaya çalıştık. Kısa çalışma ödeneği gibi devletin olanaklarından faydalansak da personel maaşlarında herhangi bir kesintiye gitmedik. İnşallah Covid’i yenme aşamasına geleceğimiz günler yakındır ” şeklinde konuştu.

“Pandemiden dolayı bazı planlarımızda zaman çizelgesini değiştirdik ”

 

Biz her yıl sonunda geçirdiğimiz yılın değerlendirmesini ve önümüzdeki yılın planlarını yaparız diyen Akyüz, “2020 yılı için yaptığımız planlamaların belki de her kuruluş gibi hedef zamanlamalarında revizyonlar yapmak durumunda kaldık. En basit şekliyle marketing departmanımız yurtdışı seyahatlerini ertelemek zorunda kaldı. Hem kendi ofislerimizi ziyaret etmek hem de müşterilerimizin ofisleri, fuarlar, organizasyonlar amacıyla yapılması planlanan ziyaretler ya ertelendi ya da iptal oldu. Yönetim kurulumuzla mevcut durumu korumayı hedefledik ve geleceğe dair hem firmamız hem güzel ülkemiz hem de yaşadığımız dünyaya ilişkin umutlarımızı hiç kaybetmemeye çalıştık. Bu motivasyonla hem çalışanlarımıza hem de müşterilerimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek için tüm gayretimizle çalıştık” ifadelerini kullandı.

“ MOSS bizim sektörde bir devrimdir! ”

 

Ticaretin ve yaşamın durduğu pandemi döneminde altyapıyla ilgilenme şansı bulduklarını ifade eden Akyüz, “Kendi gördüğümüz geliştirilebilir taraflarımıza odaklanma fırsatı bulduk. Zaten devam eden MOSS sisteminin pilot kullanımlarına başladık. Hem armatör / işletmeci firmanın hem de tüm ofislerdeki tüm personelin bitmiş, devam eden ve planlanan tüm operasyonel ve ticari hareketleri anlık görüp müdahale edebildiği online sistemi hayata geçirdik. Bütün şubelerimiz ve ofislerimiz bu sistemle çalışmaya başladı. Dünyada hangi ofisimde hangi gemide hangi iş ne aşamada online olarak görüp takip edebiliyoruz. İnsana yatırım yapmaya devam ettik. Hiçbir zaman, pandemi şartları dahil, bundan taviz vermedik. 2019 sonunda, işi daha kaliteli yapmak, liyakate uygun iş yapmak amacıyla, bu işin okulunu okumuş insanları gemiye servis mühendisi olarak göndermek için 8 okul mezununu işe aldık. 2020 Haziran ayında da 3 denizci kardeşimizle yollarımız kesişti. Türkiye ofiste yetişen bu genç kardeşlerimizi Hollanda, Amerika ve Singapur ofislerimizde istihdam etmeye başladık. Bu bizim ileriye umutla bakabilmemizi sağlayan, belki de en amatör ruhla yaptığımız yatırımlardı.  Ticari olarak da bir yatırım yaptık. Amerika çok büyük bir coğrafya ve pazar. Bizim orada sadece Houston’da ofisimiz vardı. Oradaki müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla, Portland ve New Orleans ve Philedelphia da ilave şubeler açtık” dedi.

Gemi boya sektörü envanter ve ruhsatlandırma sıkıntısıyla baş başa Gemi boya sektörü envanter ve ruhsatlandırma sıkıntısıyla baş başa

“Pandemi bize farklı şeyler öğretti”

 

Pandemi kendi özelinin dışında bize farklı şeyleri de öğretti diyen Akyüz, ” Doğanın; afet, virüs ve benzeri sürprizlerinin bir kez daha farkındalığını yaşadık. Deprem, virüs veya oluşabilecek herhangi kısıtlayıcı hadisenin de ticari planlamalarda risk analizlerinde ne kadar gerilere itilmiş olduğunu ülke ve dünya anladı.  Yaşantılara ve ticarete ne denli büyük etkilerinin olabileceğinin farkına bir kere daha vardık.  Planlarımızı yaparken bu tür riskleri de göz ardı etmememiz gerektiğini bize gösterdi. Bunların olabileceğini herkes tecrübe etti. Ben bu duruma olumlu tarafından bakmaya çalışıyorum. Bu tür risklerin analizlerini yapabilmek çok zordur. Bunu yapan firmayla yapmayan firma arasında fark olacaktır elbette. Sigorta ve risk analizleri konularında ekstra çalışmalara yöneldik” şeklinde konuştu.  

 

Türkiye ve dünyadaki pazar payı

 

Delmar’ın aslında dünya çapında bir firma olduğunu vurgulayan Kaptan Akyüz, “Ben Türkiye ölçekli bakmıyorum konuya. Türkiye’de her ticari işletmenin hedeflediği bir kitle vardır. Bizim Türkiye’deki hedef firmalarımız, yapmak istediğimiz şeyler, Delmar ile birlikte anılmasını istediğimiz işler, bu düşünceyle değerlendirilir. Pazar payını hesaplarken yerli müşterilerimizin azaldığını görüyoruz. Türkiye’de bulunan, ya da Türkiye’den geçen ve servis ihtiyacı olan 10 geminin 8’inden teklif isteği alıyoruz. Bu bize talep olarak geliyor. Bu tekliflerden kaçının ticarete dönüştüğü duruma ve ticari şartlara göre değişiyor. Eskiden sadece armatör / işletmecinin verdiği bu karar çok mutluyuz ki şimdilerde çoğu zaman bizim tercihimiz haline geliyor. Türkiye’de 40’a yakın emniyet ekipmanı servis eden firma var. Dolayısıyla ben Pazar payı konusunda daha gelenekçi bir cevap vermeyi uygun buluyorum, herkes kendi rızkını yer. Bunun yanında hem Avrupa hem Amerika hem de Singapur’da firma bilinirliği, alışkanlığı ve pazar payı konusunda Delmar Safety; sadece bizim değil her denizcilik ilgili insanın gurur kaynağı olmalıdır” ifadesinde bulundu.

 “Yüzde 100 yerli”

 

Yüzde yüz yerli bir firma olduklarının altını çizen Akyüz, “Her şubemizin başında bizim gibi okuldan mezun ortaklarımızdan biri var. Sadece Rotterdam ofisteki Denizcilik Fakültesi mezunu çalışan sayısı 6. Bu rakam Türkiye’de bile tedarikçi firmalar arasında lider bir özelliktir sanırım. Her zaman işimizin başındayız. Denizcilik sektöründe Modul-D sertifikası vardır. Gemide kullanılan her malzemenin Marine Equipment Directive tarafından verilen bir sertifika vardır. Ürüne verilen sertifika Modul-B’dir. Biz Hollanda’ya, Singapur’a, Amerika’ya hepsine ayrı ayrı üretim yerinin sertifikası olan Modul-D sertifikalarını aldık. Bunun anlamı, bizim ürettiğimiz ürünleri bu şubelerinin hepsinde yapabiliyoruz. Bu büyük bir güç. Avrupa’da da satış adet ve rakamları açısından pilot ve filika merdivenleri konusunda pazarda 2 firmadan biriyiz. Aynı zamanda kendi ürünlerimizle 2-3 milyon Euro senelik ihracat yapıyoruz. Bu hem müşterilerimiz için, hem denizcilik piyasası için bir fayda sağladı. Dünyanın her yerinde müşteriye ulaşmak ve bu zor dönemde onun sorununu çözmek ticari tatminden çok daha fazlası bizim için. O açıdan da çok mutluyuz. İnşallah ilerleyen zamanlarda daha güzel ve sağlıklı günlerde tüm sektörün daha refah devam ettiği günlerde buluşuruz“ diye ekledi. 

Delmar Safety’nin yurtdışında; Hollanda, Singapur, Amerika Ofisleri, İtalya, Çin’de ofisler ve birçok ülkede çözüm ortağı bulunuyor.

KAYNAK: 7DENİZ DERGİSİ

Editör: Haber Merkezi