Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği (DEFMED) geneleksel '18. yeni yıla merhaba yemeği' etkinliğini gerçekleştirdi. 7 Aralık'ta Wyndham Grand İzmir Özdilek Otel’de gerçekleşen gala yemeği öncesi düzenlenen kokteyl ile mezunlar ve öğrenciler tanışma ve konuşma fırsatını değerlendirdi.

 

Yemekte konuşan DEFMED Yönetim Kurulu Başkanı Orçun Erbayraktar, etkinliklerine ilginin her sene arttığına işaret ederek bir teşekkür konuşması yaptı. 2019 yılı etkinliklerine de değinen Erbayraktar, 8 Mart’ta Denizin İncileri organizasyonu, 19 Mayıs’ın 100. yılında 1919 ağaçlık bir DEFMED hatıra ormanı oluşturduklarını, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran’ın ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı iftar yemeği ve yine DTO Başkanı Kıran'ın özel davetiyle düzenlenen bir kahvalı organizasyonu gerçekleştirdiklerini kaydetti. Taşıma işleri organizatörleri yönetmeliğinde mezunlara ODY yönetici belgelerinin eğitim, sınav ve süreye bağlı kalmadan verilmesi konusundaki başvurularının ve amatör denizci belgesinin eğitimsiz ve sınavsız alınması konusundaki başvurularının olumlu karşılandığı ve sonuç almaya başladıklarını dile getiren Erbayraktar, DEFMED’in İstanbul temsilciliğine seçilen Serhan Polat, İbrahim Evren Alp, Beyhan Sağıroğlu, Yüksel Kahraman ve M. Aysu Gurgan'ın ise oluşturdukları çalışma gruplarıyla sonuç odaklı çalıştıklarını ve bayrağı sürekli yukarıya taşıdıklarını belirtti.

 

Erbayraktar ardından, gala yemeği sponsoru DSV firması, kokteyl sponsoru Geodis firması, müzik sponsoru DİYYO 95 Mezunları, Denizcilik Söyleşileri sponsoru  Data Gümrükleme firması, yaka kartı sponsoru Smart Hr firması, Wifi sponsoru Atom Lojistik firması, öğrenci sponsoru Arsnova Denizcilik firması'nı sahneye çağırarak teşekkür plaketlerini takdim etti.

 

Ayrıca, yasal mevzuata ilişkin kazanımlarda büyük payı olan 2006 mezunu Sayın Emre Tümer’e de yemekte bir teşekkür plaketi sunuldu. 

 

Mezunların birbirleriyle iletişim kurma ve sohbet etme imkanı bulduğu gecede okul anıları yad edildi ve sektörel konular hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Fakülte Dekanı, Liman Başkanı, İMEAK DTO Yöneticileri, GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı, İZDENİZ Genel Müdürü, sektördeki STK’ların yöneticileri, akademisyenler ve mezunların katıldığı gece müzik eşliğinde eğlenceli şekilde devam etti.

 

 

 

 

 

Tamer Kıran: Denizciliği çok zor günler bekliyor Tamer Kıran: Denizciliği çok zor günler bekliyor

 

 

 

 

7DENİZ 

 

Editör: Haber Merkezi