Danimarka karasularındaki gemilerin kükürt sınırına uyup uymadıklarından emin olmak için dron ile kontrollere başlayacak.

 

Türkdeniz’de yer alan habere göre, Danimarka Denizcilik Otoritesi, Avrupa Deniz Güvenliği Ajansı tarafından sağlanan kükürt koklama uçağının önümüzdeki aylarda göreve başlayacağını duyurdu. 

 

Kükürt oranı yüksekliğinde gerekli işlemler yapılacak

 

Geminin egzoz gazı dumanına giren dron, yakıttaki kükürt miktarını kayıt altına alacak. Gemiden salınan kükürt miktarının verilerini merkeze gönderecek. Kükürt miktarının yüksek olması durumunda Danimarkalı yetkililer gerekli işlemlere başlayacak.

 

İlk test uçuş 11 Nisan’da yapıldı

 

Filipinler'den 'Güney Çin Denizi' açıklaması Filipinler'den 'Güney Çin Denizi' açıklaması

İnsansız hava aracı Baltık Denizi üzerinde birçok tankerin geçtiği The Great Belt'in kuzeyinde faaliyet gösterecek. İnsansız hava aracının ilk test uçuşu 11 Nisan'da yapıldı.

 

Çevrenin korunmasına katkıda bulunacak

 

Danimarka Denizcilik Kurumu'ndan konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile kükürt kurallarının daha etkin bir şekilde uygulanmasına katkıda bulunulacağı böylece nakliye şirketleri için adil rekabetin sağlanması ve çevrenin korunmasına katkıda bulunulacağı belirtildi.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi