Dünya genelinde 34 ülkede 38 tersaneye sahip olan Hollandalı Damen Shipyards firması, Norveç merkezli SeaDream Yacht Club ile sözleşme imzaladı. SeaDream, dünyanın her yerinde düzenlenecek olan lüks seyahatlerde 155 metrelik Mega Yat'ı işletecek.


Damen Cruise SVP Satış ve Pazarlama'dan Andrea Trevisan, “Damen Tersaneler Grubu'nun seyir pazarına girdiği bu tarihi sözleşmeyi imzalamaktan mutluluk duyuyoruz. SeaDream'in bu özel projeyi sunmak için Damen'i seçtiğini ve bu eşsiz ultra lüks marka ile uzun vadeli bir işbirliği yapmayı dört gözle beklediğini düşünüyoruz.Damen gibi bir aile şirketi olan Seadream ile önemli bir bağlantı gerçekleştirdik. Şirketin felsefesinden ve lüks denizcilik sektöründe öncü olan Atle Brynestad'dan ilham aldık. Amaca yönelik inşa edilmiş bir gemi olan Mega Yat, dünyanın dört bir yanındaki kutup ve tropik yerler dahil olmak üzere faaliyet göstermeye hazır olacak. Bu nedenle, gemi, buz sınıfı Polar Code 6 kimlik bilgilerine sahip olacaktır” açıklamasında bulundu.

 

'Yakın çalışmayı dört gözle bekliyoruz'


SeaDream Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Atle Brynestad, “Damen Tersaneleri, mükemmel bir üne sahip ve gemi yapım endüstrisindeki yenilikçiliğini kanıtladı. Damen Tersaneleri vizyonumuzu en başından anlayarak, bu girişime doğal bir uyum sağladı. Bu hayali gerçeğe dönüştürmek için Damen ekibi ile yakın çalışmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Baltimore'daki gemi kazasına 'kirli yakıt' neden olmuş olabilir Baltimore'daki gemi kazasına 'kirli yakıt' neden olmuş olabilir


Uluslararası tersaneler grubu, 2018'de yeni girişimi Damen Cruise'u başlattı. Damen Cruise'un amacı, bir geminin tüm yaşam döngüsü boyunca hizmet veren, cruise endüstrisi için uzun vadeli bir ortaklık. Bu, gerektiğinde, AAA kurumlarından finansal çözümler sağlanması ile başlar ve inşaat ve donanım ile devam eder. Teslimatın ardından Damen, müşterilerine dünya çapındaki tamirhanelerinde bakım, onarım ve yükseltme hizmetleri ile destek vermeye devam edebilir.


Damen 2018'de, Romanya Hükümeti ile ortak bir girişim olan Romanya'daki Damen Tersaneleri Mangalia olarak bilinen tersanenin operasyonel kontrolüne başladı. Karadeniz'de bulunan bahçe, Damen portföyündeki en büyüğüdür ve beraberinde grubun daha büyük ve daha karmaşık gemiler inşa etme kabiliyetlerini beraberinde getirmektedir.


SeaDream için Mega Yat, iç mekan da dahil olmak üzere tamamen Damen'ın Mangalia bahçesinde, gemi yapım endüstrisinin önde gelen tedarikçileriyle ortaklaşa çalışacak ve inşa edilecek. Damen, geminin inşaatına bu yıl ekim ayında başlayacak ve Eylül 2021'de teslim tarihi gerçekleşecek.


7DENİZ 

 

Editör: Haber Merkezi