Ulusal ve özel günlerde tarihi değerlerin unutulmaması için çabalayan Derinlere Saygı Dalış Topluluğu (DSDT), Cumhuriyetimizin 97'inci kuruluş yıldönümünü unutmadı. DSDT Başkanı Metin Karadağ'ın hazırladığı gösteri için gelen 15 dalgıç, Beşiktaş Tarihi İskelesi'nden açılarak suyun altında ve üstünde yanan ışıklı meşalelerle daldı.

 

 

Saat 19.23’te İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra İstanbul Boğazı’nın serin sularına giren dalgıçlar 5 metre derinlikte 20 dakika kalarak İngiliz ressam Ned Pamphillon’un yaptığı Atatürk’ün gözleri, Şahlanan at üzerinde Atatürk ve Türk bayrağı ile bekledi. Ünlü sualtı fotoğrafçısı Ali Ethem Keskin’in görüntülediği dalgıçlar el fenerleri ile ortamı aydınlatarak her karanlıkta aydınlanan Türkiye vurgusu yaptı. DSDT Başkanı Metin Karadağ’ın işaretiyle satha çıkan dalgıçlar, meşaleleri yakarak kendilerini izleyen vatandaşlara görsel bir gösteri yaptı.

 

İzmit Körfezi’nde biyoçeşitlilik araştırması sürüyor İzmit Körfezi’nde biyoçeşitlilik araştırması sürüyor

 

Şehir Hatları Beşiktaş İskelesi çevresinde toplanan vatandaşların büyük alkış ve marşlarla destek verdiği dalgıçlar 10’uncu Yıl Marşı’nı suyun üzerinde söyledi. Karadakilerinde destek vermesiyle büyük coşku içinde geçen dalış sonrasında alkışlar Beşiktaş ilçe merkezinde her yerden duyuldu. Geçe olduğu için risk içeren dalışta güvenliği her zaman olduğu gibi Denizciler Dayanışma Derneği DAK/SAR kurtarma botlarının deneyimli kaptanları ve karşılıksız hayat kurtarmaya giden gönüllüler sağladı. DSDT Başkanı Metin Karadağ, “Atatürk türkiyesi’nin yılmaz bekçileri olduğumuzu gece dalışı yaparak kanıtlarken, birlik ve beraberliğimizin ne kadar güçlü olduğunu kanıtladık. El fenerleri ve meşaleler aydınlık Türkiye’nin sembolü olurken Samsun’da şahlanan Atatürk bizim heyecanımız katladı. Yılport Samsunspor’un formasında kullandığı sembol bizleri sualtında güçlü kılarken, gelecek projelerimiz içinde ilham oldu. Sayın Yüksel Yıldırım’a, İstanbul Liman Başkanlığı’na, DAK/SAR’a, Şehir Hatları İşletmesi’ne ve Marmara Dalış Merkezi’ne çok teşekkür ederiz” dedi.

 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi