Yatçılık ve deniz sporları dergisi Naviga tarafından düzenlenen “Cup’ışalım mı? 2019 Denizi Festivali” denizde ve karada gerçekleştirilen etkinliklerle tamamlandı.

 

NISSAN Türkiye’nin ana sponsorluğunda gerçekleşen festivale D-Marin Turgutreis ev sahipliği yaptı. 6-8 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen festivalde NISSAN Sailing Team'in de aralarında yer aldığı takımlar denizde cup'ışırken, NISSAN ile heyecan karada da devam etti.

 

Festivalin ilk gününde, NISSAN Sailing Team Asimetrik Atölyesi’nde amatör denizciler, NISSAN Sailing Team Kaptanı Cenk Tekkaya’dan asimetrik balon kullanımı hakkında teorik ve uygulamalı eğitim aldı.

 

Ertesi gün öğle saatlerinde festivale katılan amatör denizciler bu kez yelken seyri için denize açılırken, dört gruba ayrılan 53 teknelik filo, 13-14 knot rüzgarda Turgutreis açıklarında yarıştı. Yarışın heyecanı karada da devam ederken, NISSAN tarafından kurulan Gran Tourismo oyunu ile festivale katılanlar ekranda araba yarışı yapmanın keyfini yaşadılar.

 

Sigortacılar köprü faciası nedeniyle rekor ödeme yapmaya hazırlanıyor Sigortacılar köprü faciası nedeniyle rekor ödeme yapmaya hazırlanıyor

Festivalin sonuçlarını belirleyen ilk gün seyri oldu. İlk gün sonuçlarına göre yarışta derece alanlar, düzenlenen ödül töreni ile hediyelerine ve kupalarına kavuştu.

 

 

‘Deniz ailesinin bir parçası olmaktan mutluyuz’

 

Törende söz alan NISSAN Türkiye Genel Müdürü Emre Doğueri, NISSAN Türkiye ailesi olarak bu prestijli deniz festivalinin bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz. Yarışan tüm arkadaşlarımızın iyi bir takım ruhu sergilediğini düşünüyoruz ve organizasyonun heyecanını bizimle birlikte yaşayan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tüm yarışmacıların yeni rotalarının da heyecan dolu olmasını dileriz” dedi.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi