Gemi boya sektörü envanter ve ruhsatlandırma sıkıntısıyla baş başa Gemi boya sektörü envanter ve ruhsatlandırma sıkıntısıyla baş başa

Türk denizcilik sektörünün öncü ve yenilikçi firmalarından EntechSemar ve Novutechnologies, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında yapmış oldukları çalışmalardan ve gerçekleştirmiş olduğu yenilikçi projelerden bahsetti.

Şirketler Kurucu Ortağı ve Genel Müdür’ü Şevki Semih Ege, “Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 salgını ve etkilerini üzülerek takip ediyoruz. Bizler, EntechSemar ve Novutechnologies olarak Covid-19 pandemisinin hem ülkemize hem de sektörümüze olumsuz etkilerini en aza indirmek için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye hazırız. Şirket içerisinde bu zorlu süreci sağlıklı bir şekilde yönetebilmek ve atlatabilmek adına daha ilk günden çalışmalarımızı başlattık ve gereken tüm tedbirleri aldık. Gerek ekip arkadaşlarımızın sağlık kontrolleri, gerek çalışma ortamlarımızın dezenfeksiyon işlemleri, gerekse lojistik operasyonlarımızın steril şartlarda gerçekleştirilmesi konusunda titizlikle çalışıyoruz. Bunun yanı sıra, medikal destek ve sterilizasyon konteynırları, mobil dekontaminasyon ünitesi, koruyucu siperlik üretimi ve yine salgınla mücadele için insansız dezenfeksiyon aracımız ARCA’yı geliştiriyoruz.’’ Şeklinde konuşarak çalışmalarını özetledi.

EntechSemar Genel Müdür Yardımcısı Onur Çoban COVID-19 salgın tedbirleri kapsamında şirket bünyesinde yürütülen çalışmaları şu şekilde özetledi;

“Şirketimiz sürecin en başından bu yana bir dizi tedbiri hayata geçirerek çalışmalarına devam etmiştir. Bu doğrultuda, çalışma alanlarımızı, tüm şirket araçlarımızı ve atölyemizde kullanılan tamir/bakım donanımlarımızı uluslararası standartlara uygun şekilde dezenfekte ediyoruz. Yine aynı tedbirler kapsamında sosyal izolasyona bağlı kalmak amacıyla çalışma arkadaşlarımızın evlerinden

verimli şekilde çalışmaları için geliştirdiğimiz dijital altyapıları kullanıyoruz. Aynı zamanda sahada çalışmaya devam eden personelimizin de sağlık kontrollerine titizlikle devam ediyor, kişisel koruyucu ekipmanların kullanılmasına ve sosyal mesafe kurallarına dikkat ediyoruz. Bunların yanısıra, müşterilerimizin sağlığını da gözeterek onlara gönderilen tüm ürünlerin doğru şekilde dezenfekte edildiğini ve lojistik operasyonlarımızın steril şartlarda gerçekleştirildiğini sürekli olarak kontrol ediyoruz.”

Novutechnologies Kurucu Ortağı ve Teknoloji Yöneticisi, EntechSemar Proje Yöneticisi Ömer Berkay Dağlı, ‘’Şu anda küresel olarak devam eden salgın ile verilen zorlu mücadelede bizlere önemli görevler düşüyor. Alınan her önlemin, gerçekleştirilen her çalışmanın ülkemizin ve insanların güvenliği ve geleceği adına oynadığı rol oldukça büyük ve bizler sorumluluklarımızın farkında olarak bu süreçte üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda sahada dezenfeksiyon ihtiyacı ve tıbbi ihtiyaçları karşılayabilecek çok amaçlı ve modüler medikal destek ve sterilizasyon konteynırları üretiyoruz. Aynı zamanda tersaneler, limanlar, pazar yerleri gibi hareketliliğin yoğun olduğu bölgelerde taşınabilir ve çoklu kullanıma uygun mobil dekontaminasyon ünitesi ve katmanlı üretim makinelerimiz sayesinde hastaneler ve talep eden diğer kurumlar için koruyucu siperlik üretimi gerçekleştiriyoruz. Bunlara ek olarak hem operasyon personelinin zarar görmesini engelleyecek hem de verimli şekilde görevini yerine getirebilecek insansız dezenfeksiyon aracımız ARCA’yı geliştiriyoruz. ‘’ şeklinde konuşarak yapmış oldukları çalışmaları belirtti.

Son olarak Ege, ‘’İçinde bulunduğumuz bu zorlu süreci dayanışma içinde en kısa sürede en az hasarla atlatacağımıza ve hep birlikte geride bırakacağımıza inanıyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi