COSCO’ya ait dökme yük gemisi WU ZHOU 8’de görev alan 21 21 mürettebattan 12'si hayatını kaybetti.

 

Türkdeniz'de yer alan habere göre, Tayland Körfezi’nde seyir halinde olan COSCO’ya ait WU ZHOU 8 isimli gemide 21 mürettebat gıda zehirlenmesi geçirdi.

 

Tamamı Çinli 21 gemi personelinin 12’si hayatını kaybetti.

 

Olay Tayland Körfezi’nde Vang Tau’nun 130 mil güneydoğusunda yaşandı. Gemiden MRCC Vang Tau ve Vietnam Denizcilik Yetkililerine acil durum çağrısı yapıldı.

ABD'den İran'a yönelik yeni petrol yaptırımları ABD'den İran'a yönelik yeni petrol yaptırımları

 

Türk Deniz Medya'nın derlediği bilgilere göre; Vietnam arama kurtarma gemisi ile bir helikopter, geminin bulunduğu konuma yönlendirildi. Vietnam yetkilileri 10 mürettebatın hayatını kaybettiğini bildirdi. Halen hayatta olan 11 mürettebatı hastaneye nakletmek üzere gemiden aldı. 11 gemi personelinden 1’i yolda 1’i de hastanede hayatını kaybetti. Kurtarılan 9 mürettebattan 6'sının sağlık durumlarının iyi olduğu ve tedavilerin devam ettiği açıklanıken diğer üç mürettebatın durumlarının kritik olduğu bildirildi.

 

Hastaneden yapılan açıklamada hayatını kaybeden ve tedavileri süren gemi personellerinin gıda zehirlenmesi geçirdiği kaydedildi.

 

Mürettebatın gıda zehirlenmesi yaşamadan önce; konserve et, balık ve sebze tükettiği ve ardından karın ağrısı ve ishal gibi rahatsızlıklar yaşadığı öğrenildi.

 

Hastanede tedavileri süren gemi personeli zehirli balık yemiş olabilieceklerini dile getirdi.

 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi