Umman Körfezi'nde gemi battı: 21 mürettebat kurtarıldı Umman Körfezi'nde gemi battı: 21 mürettebat kurtarıldı

Limanın 2021'in ilk yarısı tonajı, 2020'nin aynı dönemine göre yüzde beş artış gördü. Artış, LNG ihracatındaki yıllık yüzde 72'lik artıştan, tarım ürünlerindeki yıllık yüzde 42'lik artıştan geldi. ve ham petrol ihracatında yüzde 3,6 artış.Limanın 2021'in ilk yarısı için ham petrol ihracatı, 2020 tam yıllık oranının biraz üzerinde, günde ortalama 1,6 milyon varil oldu. Genel olarak, ikinci çeyrekte Corpus Christi Limanı'ndan yaklaşık 43 milyon ton yük, geçen yılın son çeyreğinde belirlenen önceki üç aylık rekordan yüzde iki artışla taşındı.

 

Corpus Christi Limanı CEO'su Sean Strawbridge, "Küresel ekonomiler COVID-19 pandemisinden toparlanmaya devam ederken, Teksas menşeli enerji ile ilgili ürünlere yönelik güçlü bir talep görüyoruz" dedi. Corpus Christi Limanı'nın yaptığı ve inşa etmeye devam ettiği altyapı yatırımları, şüphesiz mevcut müşterilerimizi daha rekabetçi hale getirecek ve Teksas'taki yeni müşteriler için yüksek düzeyde yatırım yapılabilirliğini koruyacaktır.

 

Bu performans, Corpus Christi Limanı'nın toplam hacimlerde ve rekor gelirlerde yüzde 31'lik bir artış gördüğü rekor kıran 2020'nin hemen ardından geldi. Liman ayrıca, Permiyen Havzası'ndan iki yeni petrol boru hattının tamamlanmasının ham petrol ihracatında yaklaşık yüzde 27'lik bir artışa yol açtığı 2019'da rekor kırdı.

 

7DENİZ - ÖZEL

Editör: Haber Merkezi