Dünyanın ikinci en büyük tekne ve yat fuarı 14.Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı CNR Avrasya Boat Show deniz tutkunlarının yoğun ilgisi ile CNR EXPO Yeşilköy'de devam ediyor. 23 Şubat’ta açılışı yapılan fuar ilk iki gününde 3 bin 160’ı yabancı olmak üzere 39 bin kişi ile geçen yıla oranla ziyaretçi sayısı yüzde 30 arttırdı. 3 Mart Pazar gününe kadar devam edecek fuarda belirlenen 85 bin ziyaretçi hedefinin şimdiden yarısına ulaşılmış durumda.

Kızıldeniz'deki aksaklıklar konteyner değer ve oranlarını yükseltiyor Kızıldeniz'deki aksaklıklar konteyner değer ve oranlarını yükseltiyor

 

Bu fuarın ticari hacmi daha yüksek

 

Türkiye’nin, yoğun ilgi gören fuarları aracılığıyla yat üretiminde dünyada 3’üncü sıraya yükseldiğini belirten CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, fuarda yat ve tekne satışları sonrası geleneksel olarak çalınan siren seslerinin yoğunluğundan dolayı bu fuarın ticari hacminin geçen yıla oranla daha yüksek olacağının sinyalini verdiğini söyledi.

 

 

35 ülkeden ziyaretçiler akın etti

 

CNR Avrasya Boat Show tekne ve yat fuarının ilk iki günde 3 bin 160'ı yabancı olmak üzere toplam 39 bin ziyaretçinin gezdiğini belirten Erem, şöyle konuştu: “Fuarın açılışını yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ın ayağı CNR Avrasya Boat Show'a uğurlu geldi. Bu yıl fuarımızı, ilk iki günde kar kış demeden Fransa, İngiltere, Yunanistan, İspanya, İtalya, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu, Almanya, Tunus, Bulgaristan, Yunanistan, Suudi Arabistan, Katar, BAE, Polonya'nın da aralarında bulunduğu 35 ülkeden ziyaretçilerimiz doldurdu. Geçtiğimiz yıla göre fuarın ilk iki gününde ziyaretçi sayımızı yüzde 30 artırdık. 85 bin olan ziyaretçi hedefimizin neredeyse yarısını ilk iki günde yakaladık. Bu yıl fuarda ziyaretçi hedeflerimiz ciddi anlamda aşılacak diye düşünüyoruz.”

 

 

Ceyda Erem, ziyaretçilerin CNR Avrasya Boat Show'da denizcilik sektörüne ait 3.500 deniz aracı içerisinde aradıkları her ürüne ulaşma imkanı bulduklarını ifade ederek, fuarda yat, süper yat, mega yatların yanı sıra motor yat, yarış tekneleri, katamaran, yelkenli deniz araçları, gezi tekneleri, sürat tekneleri, jetskiler, ribler, flyboard, kano, şişme bot, ekipmanlar, aksesuarlar, su sporları ve olta başta olmak üzere balıkçılığa dair birçok ürüne ulaşma imkanı bulunduğunu belirtti.
 

 

Editör: Haber Merkezi