Dünyanın en büyük konteyner hatlarından biri olan Fransız merkezli CMA CGM, üçüncü çeyrekte net karın geçen yılın aynı dönemindeki 567 milyon dolardan 5,6 milyar dolara yükselirken, çekirdek FAVÖK kazancının 1,7 milyar dolardan 7,1 milyar dolara yükseldiğini söyledi.

 

FBI, Baltimore'daki köprü kazası ile ilgili soruşturma başlattı FBI, Baltimore'daki köprü kazası ile ilgili soruşturma başlattı

Bir koronavirüs pandemisi maliyetlerinin ardından ekonomik bir toparlanma, tedarik zincirlerini kesintiye uğrattı ve yaşlanan altyapı ve sürücü kıtlığı gibi lojistik sorunları ağırlaştırdı.

 

Dünyanın en büyük konteyner hattı olan Maersk, bu ay liman gecikmelerinin gelecek yıla kadar devam edeceğini söyledi.

 

CMA CGM, "2020 yazından bu yana gözlemlenen tüketim malları için etkin nakliye kapasitesi üzerindeki baskının en azından 2022'nin ilk yarısına kadar sürmesi bekleniyor" dedi.

 

"Mevcut bağlamın, Grubun dördüncü çeyrekte daha da güçlü bir finansal performans elde etmesini sağlaması muhtemeldir."

 

Saade ailesi tarafından özel olarak kontrol edilen grup, Eylül 2021'e kadar nakliye kapasitesini yaklaşık 6 oranında artırdığını söyledi.

 

Şirket ayrıca, iki yıl önce CEVA Logistics'i satın alarak ve bu yıl bir hava taşımacılığı bölümü oluşturarak deniz dışı taşımacılıkta Maersk gibi genişledi .

 

Hava kargo girişiminin bir parçası olarak CMA CGM, Cuma günü Airbus ile birlikte dört adet A350F kargo uçağı siparişini duyurdu.

 

Artan kazançlar, Los Angeles'ta bir liman terminalinin yaklaşık 2 milyar dolara satın alınması da dahil olmak üzere, CMA CGM'nin bu yıl yatırımlarını hızlandırmasına yardımcı oldu .

 

Grup ayrıca net borcunun keskin bir şekilde düştüğünü ve geçen yılın sonuna göre 4,9 milyar dolar azalarak 30 Eylül itibarıyla 11,9 milyar dolar olduğunu söyledi. (Raporlama Gus Trompiz Düzenleme Chris Reese ve David Gregorio)

Editör: Haber Merkezi