CMA CGM Group, LNG ile çalışan konteyner gemisi filosunu tanıtmaya hazırlanan bir nakliye devi olarak Rotterdam'daki ilk LNG yakıt ikmal operasyonunu tamamladı.CMA CGM Group'un 2022 yılına kadar toplam 380.000 TEU kapasiteli 26 LNG ile çalışan gemiye sahip olacağı belirtiliyor.

 

Hattın ilk LNG yakıt ikmali, CMA CGM Group tarafından kiralanan ve sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ile çalışan 6 adet 15.000 TEU konteyner gemisinden ilki olan CMA CGM Tenere'ye gerçekleşti.

 

Yeni konteyner gemisi, Hyundai Samho Heavy Industries tarafından Eastern Pacific Shipping için inşa edilmişti. Sınıfın diğer 5 gemisi 2022 yılı sonunda teslim edilecek.

 

MSC'den İran'ın el koyduğu gemideki mürettebata ilişkin açıklama MSC'den İran'ın el koyduğu gemideki mürettebata ilişkin açıklama

Yakıt ikmali dünyanın en büyük LNG ikmal gemisi olan Gas Agility ile yapıldı. Konteyner gemisi Rotterdam'da toplam 12.000m3 LNG aldı.

 

Gemi ayrıca, kargo elleçleme operasyonlarını da gerçekleştirdi. Yakıt ikmalinden sonra CMA CGM Tenere, grubun Asya'yı Avrupa'ya bağlayan Fransız-Asya Hattı rotasında sefere çıkmak üzere limandan ayrılacağı belirtildi.

 

Yakıt ikmali, dünyanın en büyük LNG ile çalışan konteyner gemisi olan CMA CGM Jacques Saade'nin Rotterdam'a varmasından önce de bir deneme olarak da görülüyordu.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi