Fransız konteyner taşımacılığı devi CMA CGM, hava kalitesini iyileştirme ve denizcilik endüstrisinin enerji geçişini ilerletme çabalarının bir parçası olarak 6 yeni 15.000 TEU'luk sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ile çalışan konteyner gemisini ABD pazarına tahsis etmeyi planlıyor.

 

CMA CGM Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Rodolphe Saadé'nin Trans-Pasifik Küresel Konteyner Taşımacılığı ve Lojistik Topluluğu Konferansı'nın açılış oturumunda yaptığı duyuruda 6 adet yeni 15.000 TEU'luk LNG destekli konteyner gemisinin ABD pazarında hizmet vermesi amacıyla tahsis edileceğini belirtti. Saadé, ayrıca bu yeni gemilerden ilkinin Ekim 2021'de teslim edilmesi planlandığını ve tüm gemilerin 2022'nin sonunda tamamen faaliyete geçeceğini kaydetti.

 

Bu yeni 6 geminin Çin'den Los Angeles Limanı'na giden Pearl River Express (PRX) hattında konuşlandırılacak gemilerin ABD ekonomisinin sürdürülebilir bir şekilde gelişmesiyle birlikte gideceğini ve çevre lehine güçlü bir sinyal olarak yorumlayan Saadé, şöyle devam etti; "Amerika Birleşik Devletleri ekonomik değişimler ve CMA CGM için stratejiktir. 2021, bizi uzun süredir zaten birleştirmiş olan bağların güçlenmesiyle kesinlikle kazanacak. Amerikan ekonomisinin güçlü yönlerine derinden inanıyoruz ve sorumlu büyümesini teşvik etmeye hevesliyiz."

ABD'den Marshall Adaları'nda kayıtlı şirkete 'İran' yaptırımı ABD'den Marshall Adaları'nda kayıtlı şirkete 'İran' yaptırımı

 

7DENİZ - ÖZEL  

Editör: Haber Merkezi