Dünya çapında cruise turları düzenleyen ve Türkiye’ye de cruise  sevdiren Celestyal Cruise, İstanbul çıkışlı Yunan Adaları turları başlıyor. Artık İstanbul’dan gemiye binerek Santorini, Mikonos, Girit, Volos ve Atina’yı gezip keşfedebilirsiniz. Celestyal Crystal gemisi yolcularını İstanbul’dan alacak, sonraki durak Çanakkale. 7 gecelik ilk Eclectic Aegean turu 23 Ekim’de, yerinizi ayırtın.

 

İstanbul gibi bir dünya harikası kentimiz var. Eşi benzeri olmayan İstanbul Boğazımız, dillere destan. ‘’Peki ya neden gemiler İstanbul’a gelmiyor, cruise gemisine neden buradan binemiyoruz’’ diye soruyordunuz. İşte size müjdeli haber, bekleyiş sona eriyor. Celestyal Cruises, yeni rotasını İstanbul’dan başlatıyor. 7 gecelik turun rotasında Yunan Adaları ve Atina var, İstanbul’dan sonraki ilk durak Çanakkale.

 

 

7 gecelik cruise keşfi için artık uzak limanlara gitmeye gerek yok. Celestyal Crystal, Eclectic Aegean Yunan Adaları Turu için yolcularını İstanbul’dan alacak. İlk tur 23 Ekim’de başlıyor.

 

Celestyal Cruises’un yeni programı olan 7 gecelik Eclectic Aegean Turu için Celestyal Crystal gemisi, çoğunluğu Amerikalı 1200 yabancı yolcusuyla birlikte Sarayburnu’na demirleyecek. Turun rotasında bir limanımız daha var; o da Çanakkale. Celestyal Crystal İstanbul’dan Türk yolcularını da alarak rotasını önce Çanakkale’ye çevirecek. “Eklektik Ege” temasıyla gerçekleşecek turun destinasyonları arasında yine Yunan Adaları’nın en sevilenleri Santorini, Mikonos ve Girit ile Atina yer alıyor. Celestyal Cruises’un bu sezonki sürpriz destinasyonu ise Volos.

 

 

Önce bizden, Truva ve Assos

 

23 Ekim’de ilki gerçekleşecek olan Eklektik Ege turu Türk yolcularının biniş yapmasıyla İstanbul’dan başlayacak. 7 gecede 6 limanın gezileceği turda İstanbul’dan sonraki durak Çanakkale. Gemi burada tam gün kalacak. Daha önce Çanakkale’yi gezmeyen Türk yolcular bu turda Gelibolu ruhunu doyasıya yaşamak için bir fırsat yakalayacak. Burada misafirlere 3 seçenek sunuluyor. Ölümsüz şehir Truva, Anzak Koyu ve Dünya Mirası Listesinde yer alan antik değerimiz Assos Athena Tapınağı bu turlarla keşfedilecek. Yabancı misafirlerimizin merakla beklediği bu kara turları, Türk misafirlerimiz için de kapsamlı bir keşif olacak. Celestyal Crystal Çanakkale limanından sonra rotayı Yunanistan’a çevirecek.

 

Yolcu gemilerini Türk kadın kaptanlar yüzdürüyor Yolcu gemilerini Türk kadın kaptanlar yüzdürüyor

 

Sonra karşı kıyıdan, turun yıldızı Volos

 

Yunanistan’daki ilk liman bir doğa harikası olan Volos. Eski yerleşim yerlerinden olan bu liman şehri, dev kayaların üzerine kurulan ve Unesco listesinde bulunan Meteora Manastırı ile cruise yolcularınının merakla beklediği bir destinasyon. Meteora, 30 kilometre alana yayılan ve 400 metreye varan kayalıklarıyla gerçekten etkileyici. Kendinizi gökyüzüne beş kala hissedeceğiniz bir yer. ‘Havada asılı’ anlamına gelen ‘Meteora’dan adını alan Meteora manastırları, 400 metre yüksekliğindeki dev kayalıkların üzerine inşa edilmiş. 13. Yüzyılda yapılan 30 manastıra bakarken etkilenmemek mümkün değil. Bugün bu yapıların 6’sında hala din adamları yaşıyor.

 

 

Volos’ta gezip görülecek yerlerden biri de efsaneye göre tanrılarla devler arasındaki amansız savaşın yaşandığı Pelion dağı. Pelion dağının yamaçlarına kurulmuş Makrinitsa, Milies, Visitsa, Tsangara köyleri konakları, dar sokakları ve kahvenizi yudumlarken Ege Denizi’nin eşsiz güzelliğini seyredeceğiniz meydanlarıyla turun en keyifli rotalarından biri. Mama Mia filminin çekildiği Mia Damouchari köyünde yüzmek veya bir öğlen yemeği için zamanınız olacak.

 

 

Santorini ve Mikonos’un en güzel zamanı  

 

Üçüncü durak Girit. Burada Avrupa’nın ilk uygarlıklarından biri olan Minos uygarlığının izlerini sürmek, Knossos Sarayı’nı gezip görmek ve zeytin adasından hediyelikler almak mümkün. Ertesi gün ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken yerlerden Santorini’de keşif zamanı. Turun beşinci durağı ise en kozmopolit adalardan Mikonos. Bu eğlence adasında yeldeğirmenlerine karşı güneşin eşsiz batışına tanıklık edebilir; çılgın Mikonos gecelerini yaşayabilirsiniz. Turun son durağı ise başkent Atina. Burada Akropolis tırmanışından sonra Plaka’nın dar sokaklarında kahve ve alışveriş keyfine zaman bulacaksınız.

 

 

Her Çarşamba Sarayburnu’ndan kalkacak

 

Eklektik Ege turları, 23 Ekim’den 19 Kasım’a kadar her Çarşamba günü İstanbul Sarayburnu’ndan yolcularını alarak gerçekleşecek. Gecikmeden yerinizi ayırtın. Cruises Vizesiz Yunan Adaları turları hakkında bilgi ve rezervasyon için: www.celestyalcruises.com.tr

 

 

 

 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi