Türkiye ve dünya çapında adından söz ettiren Çelebi Holding iştirakleri arasında yer alan yapı taşı olan Çelebi Bandırma Uluslararası Liman İşletmeciliği A. Ş. ticari açıdan büyük önem taşıyan Güney Marmara ve ege Bölgesi’ne bağlantılarıyla avantajlı bir konumda yer alan Çelebi bandırma Limanı, denizyolu, demiryolu ve karayolu bağlantılarıyla geniş liman içi stoklama sahaları sayesinde Türkiye dış ticaretinin dinamosu olan Güney Marmara, İç Anadolu ,Ege bölgelerine en yüksek faydayı sağlayabilecek limanı olarak görülüyor.

"Yüzen Ahır" Çelebi Limanı'nda: "Toz ve koku halkı bezdirdi" "Yüzen Ahır" Çelebi Limanı'nda: "Toz ve koku halkı bezdirdi"

 

Toplam uzunluğu 2 bin 973 metre ve derinlikleri 6-11.50 metre arasında değişen 20 adet rıhtıma sahip. Liman, dökme yük, proje yük, genel yük, konteyner ve Ro-Ro gemilerine liman hizmetleri sunuyor. Limanın 2010 yılında özelleşmesinden bu yana 50 milyon dolar değerinde makine, ekipman ve altyapı rehabilitasyon yatırımları yapıldı.  2015 yılında, artan nitelikli depolama alanı talebi doğrultusunda 10 milyon dolar yatırımla, liman sahası içinde son teknoloji ile yönetilen toplam 80.000 m3 ve 60.000 ton kapasiteli 12 adet çelik silo hizmete girdi. Bölgenin dış ticaret hacmi yüksek ürün grubu olan hububat ve yem hammaddelerinin gemiden boşaltılmasından itibaren gümrükleme süreci tamamlanana kadar zarar görmeden muhafaza edilmesi amacıyla kullanılan silolar bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılıyor.

 

Bölgenin lideri konumunda

 

Çelebi Bandırma Limanı’nın dökme yük ve genel elleçleme kapasitesi 13 milyon ton, sıvı yük elleçleme kapasitesi 1 milyon ton ve konteynerelleçleme kapasitesi 350 bin TEU‘dur. Liman tamamı gümrüklü 267.000 m2’lik liman sahası içerisinde bulunan 8.500 m2’lik kapalı yatay depoları ve 60.000 ton kapasiteli antrepo rejimine tabi dikey siloları ile bölgesinin lideri konumundadır.

 

Çelebi Bandırma Limanı’nın, Marmara Bölgesi’nin dökme yük ithalat ve ihracat kapılarından biri olduğuna dikkat çeken  Çelebi Port Of Bandırma Limanı Ticaret Müdürü Şükrü Yegül, “ Bandırma Limanı, konumu itibariyle bölgenin önde gelen limanlarından biri olduğunu söyledi.

 

Proje yük elleçlemede dünyaya açılan pencere

 

Proje yük grubunda yüksek elleçleme kapasitesine ve imkanlara sahip olan liman iş hacmindeki yükseliş ivmesini sürdürüyor. Hem yurtiçinde hem de yurtdışında kurulan rüzgar enerji santrallerinin ekipmanlarının yükleme ve tahliye operasyonları konusunda yıllardır faaliyet gösteren Çelebi Bandırma Limanı 2020 yılında Ukrayna ve Polonya’da kurulan santrallerinin ekipmanlarını başarıyla sevketti. Bunun dışında ağır tonaj trafolar, basınçlı sıvılaştırılmış gaz tankları, fabrika aksamlarının da operasyonları liman vinç ve ekipmanlarıyla gerçekleştiriliyor. Tamamı gümrüklü 80.000 metrekare açık  beton proje stoklama sahaları ve her türlü yüke hizmet verebilecek vinç, ekipman kapasiteleri ile geçtiğimiz 10 yıl süresince proje kargo elleçlemelerini düzenli olarak arttırmaya devam eden liman, gelişen müşteri pörtföyü ile birlikte hinterland olarak da büyümesini hız kesmeden arttırmaya devam ediyor.

 

Ro-Ro taşımacılığı ile Ambarlı ve Tekirdağ’a direct servis

 

Türkiye’nin ana liman bölgelerinden biri olan Ambarlı’ya yakınlığı, hinterlandında bulunan müşterilerin konteyner feeder gemileri ve Ro-Ro seferleri ile Tekirdağ, Ambarlı ve Marmara Ereğlisi’ne  ve oradan da tüm global destinasyonlara kolaylıkla ulaşabilmesine yardımcı oluyor. Güney Marmara bölgesinde Ro-Ro araçları, Konteyner Feeder servisleri ile geçiş kolaylığı ve maliyet avantajı sağlayan Çelebi Bandırma Limanı tüm müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor.

 

Gümrüklü saha depolarını otomotiv sektörünün hizmetine sunacak

 

Tamamı gümrüklü saha olan geniş depolama olanaklarını, hızla gelişen otomotiv endüstrisinin hizmetine sunmaya hazırlanan Çelebi Bandırma Limanı, 30 dönüm sahayı araç depolamaya uygun hale getirdi.

 

‘Hem ithalatta hem de ihracatta tercih noktası haline geldi’

 

Konum avantajını, hinterlandındaki ulaşım ağlarını aktif kullanarak daha çok  geliştirdiklerini belirten Şükrü Yegül, limanın bu özelliği ile demiryolu ve denizyolunun kombine kullanımında örnek teşkil ettiğini söyledi. Rıhtımlara kadar ulaşan demiryolu bağlantısıyla müşterilerine direkt gemiden vagona tahliye opsiyonunu sunabilen Çelebi Bandırma Limanı,  bu sayede lojistik maliyetlerin düşürülmesine büyük katkıda bulunarak hem ithalatta hem de ihracatta tercih noktası haline geldi” dedi.

 

2016 yılı ile birlikte demiryolu ile entegre taşımalara hız verdiklerini ifade eden Yegül, “Başarılı operasyonlarımız nedeniyle 2017 yılında bu taşımayı tercih eden müşteri pörtföyümüz  oldukça artmış durumda. Vagonların sürekli liman etrafında stoklandığı ve görülmeye alışıldığı limanda 1 yıl önce sadece parça yükler bu yolu kullanabilirken, bugün arpa, buğday, mısır türevleri dahil tüm hububat ve katı yük grupları gemiden direkt rıhtım vinçleri marifetiyle elleçlenerek vagon üzerine konan open top konteynerlere yüklenip ve demiryolu aracılığıyla taşınıyor” diye konuştu.

 

Sıvı yükte yüzde 25 büyüme hedefi

 

Yatırımlarına hız katan Çelebi Bandırma Limanı, 3 adet 115m3 lük kapasiteye sahip sınırlı depolama asit tesisini tamamladı. Direct gemiden 450 metre uzunluğunda pipeline boru hattı üzerinden asit yükünün tahliyesi için gerekli otomasyon sistemine entegre edilmiş, test ve deneme çalışmalarının tamamlanması durumunda çalışmaya başlamış olup tüm müşterilerine hizmet vermeye devam ettiğini bildiren Yegül, 2020 yılında sıvı yük grubunda geçen yıla göre yüzde  25 büyüme hedeflediklerini kaydetti.

 

Rekoru hedefliyor

 

Çelebi Bandırma Limanı operasyonları ile ilgili istatistikleri paylaşan Çelebi Bandırma Limanı Ticaret Müdürü Şükrü Yegül, Haziran’da toplamda 371.435 ton yük elleçlendiğini kaydetti. Yegül, limanın 2020 yılının ilk 6 ayında dökme katı yük grubunda 1.940.555 ton, sıvı yük grubunda 384.733 ton, genel kargoda 209.462 ton ve proje yük grubunda 18.632 ton yük elleçlemesi olmak üzere toplamda 2.553.382 ton yük elleçlediğini kaydetti.

 

2019’un ilk ilk 6 ayına göre sıvı yük grubunda yüzde 61,4 genel kargo yük grubunda ise yüzde 8,06 büyüme kaydettiklerini belirten Yegül, diğer yük gruplarında ise bir önceki yıl ile paralel şekilde operasyonlarını tamamladığını ve yıl sonunda da rekor elleçleme yapacaklarını belirtti.

 

Gemi trafiğin merkezinde yer alıyor

 

Yegül, Çelebi Bandırma Limanı’nın konumu itibariyle Marmara Denizi’nde gerçekleşen kuzey-güney Ro-Ro gemileri trafiğinin merkezinde yer aldığını, gün içerisinde karşılıklı olarak Bandırma-Tekirdağ, Tekirdağ-Bandırma, Bandırma-Ambarlı ve Ambarlı-Bandırma yönlerinde seferler düzenlendiğini ve 2020 yılının ilk 6 ayında 86.526 aracın limandan geçiş yaptığına dikkat çekti.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi