Doğu Akdeniz’deki sondaj ve bölgede yaşanan gerilime ilişkin açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışması ile ilgili “Artık sismik araştırma bitmiştir. Sondaj çalışmalarına başlayacağız. İkinci gemimizi de bölgeye gönderiyoruz” dedi.

 

Çavuşoğlu, Kırgızistan Dışişleri Bakanı Çingiz Aydarbekov ile Türkiye-Kırgızistan Ortak Stratejik Planlama Grubu 3. Toplantısı'nın ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

 

Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'deki sondaj ve bölgede yaşanan gerilime ilişkin de açıklamalarda bulundu. Kıbrıs'taki rezervlerin her iki tarafın paylaşması gerektiğini belirterek Nato Genel Sekreteri'nin ifadelerine atıfta bulunan Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı.

 

Karadeniz'deki NATO tatbikatı 13 ülkenin katılımıyla sürüyor Karadeniz'deki NATO tatbikatı 13 ülkenin katılımıyla sürüyor

‘İstediğimiz yerde sondaj çalışmamızı yaparız’

 

“Genel sekreter ne diyor? Kıbrıs Türk halkının da hakları var. Biz uluslararası hukuka uygun hareket ediyoruz. Kıta sahanlığında istediğimiz yerde sondaj çalışmamızı yaparız. Türkiye olarak görevimiz Kıbrıs Türk halkının hakkını korumaktır. Kıta sahanlığı içinde istediğimiz yerde sismik araştırmamızı da yaparız sondaj çalışmalarımızı da yaparız. Önümüzdeki süreçte adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Artık sismik araştırma bitmiştir. Sondaj çalışmalarına başlayacağız. İkinci gemimizi de bölgeye gönderiyoruz”

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi