Florida merkezli uluslararası kruvaziyer hattı firması Carnival Cruise, 2022'nin ilk baharına kadar tüm filosuna sefere çıkaracak. Carnival Cruise CEO'su Arnold Donald, şirketin 91 yolcu gemisinden oluşan filosunun tamamının önümüzdeki bahara kadar faaliyete geçeceğini duyurdu.

 

“2024 hedefimiz 70 milyar olmalı” “2024 hedefimiz 70 milyar olmalı”

Şirket, 30 Kasım'da sona erecek mali yılının sonuna kadar 42 gemi için tarihleri açıkladı. Carnival'in kruvaziyer operasyonları da sektörün geri kalanı gibi Costa Cruises ve Avrupa'daki AIDA Cruises markalı seferler de dahil olmak üzere istisnalar dışında çoğunlukla kapalı kaldı. Ancak Kuzey Amerika gemilerinin önümüzdeki haftalarda geri dönmesi bekleniyor.

 

Endüstrinin seyahatlere başlaması konusunda temkinli davranan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi son birkaç ayda belirli koşullar altında birçok sefer planını onayladı.

 

Carnival'in Finans Direktörü David Bernstein, toparlanmanın kısa süre sonra faiz, vergi, amortisman ve amortisman öncesi kara dönüş için zemin hazırlayacağını belirterek, "2022 baharında geri dönersek, filonun tamamını tekrar faaliyete geçirirsek, daha normal doluluk seviyelerine ulaşabiliriz" dedi.

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi