Deniz Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Recep Canpolat’ı “Ali Kurumahmut, Deniz Haber Ajansı'na konuştu...” başlıklı haberinden dolayı tebrik ediyorum. Kendisi, bizlere etik ve dürüst haberciliğin ne olması gerektiğini çok güzel özetledi. Helal olsun!

 

Esasen önce olayın nasıl gerçekleştiğini yazmam lazım ama ben ilk başta başka şeyler yazıp, o meseleye sonra geleceğim. Recep Canpolat gibi esas söylemek istediğimi kamufle etmeyeceğim. Neyse o diyorum…

 

Sayın Canpolat, Woman TV’de işler iyi gitmiyor sanırım (Bu sadece bir tahmin). Ki, aylardır elini eteğini çektiğin denizcilik sektörüne, bayat bir giriş yapmayı tercih ettin. Bayat diyorum çünkü habercilik anlayışının temeli, kavgacı, fitneci, fesatçı ve iftiracı. Bugüne kadar kaç haberinde birilerine sataşmadan durabildin ki zaten… Şimdiki yöntemin temelde aynı ama hedef olarak denizcilik sektörü yöneticilerinden birini değil de kendi camiandan birini seçmişsin. Yani diyorsun ki “Ölmedim, buradayım, performansımdan da bir şey kaybetmedim. Ayağınızı denk alın” Biz de sana “Hoş geldin” diyoruz.

 

Hep merak ediyorum şu diline pelesenk ettiğin “Sipariş, tetikçi, pespaye…” gibi kelimeleri bize ithafen yazarken, gerçekten inanarak mı yazıyorsun yoksa çamur atayım ne de olsa izi kalır mı, diyorsun. Her fırsatta, yerli yersiz, olura olmaza, bir şekilde 7Deniz’e saldırmandaki asıl gayen nedir? Yaklaşık bir yıldır sektörün hiçbir toplantısında, hiçbir organizasyonunda yer almayıp sadece “laf sokma” sanatınla ne kadar daha yol almayı planlıyorsun. Sektör, seni de biliyor, beni de biliyor Recebim.( Kimin tetikçi olduğu ortada ) Ne söyleyeceksen açık söyle. Neyse benle derdin lafı gevelemeden yaz gitsin.

 

Bizle ilgili rahatsız olduğun şey, sen kuyruğunu kıstırmış halde ofisten adımını bile atmaz, sektörün hiçbir organizasyonun da varlık göstermezken bizim göstermemiz mi? Yoksa, milyonların takip ettiğini iddia ettiğin haber portalının gerçek ziyaretçi sayısı artık seni de mi rahatsız etmeye başladı. Öyle ya parayla satın aldığın “robot ziyaretçi” hacmiyle işlerin yürümediğini biliyorsundur. Sürekli paylaştığın Google Analytics raporları ve Alexa sıralaması düzmeceleri, bir yere kadar, sende haklısın. Şöyle bir ortalığı karıştırasın ki site az biraz ziyaretçi görsün

 

Neyse… Daha fazla uzatmayacağım. Olaya geleyim…

Bizi suçladığın haber, herkesin bildiği üzere WhatsApp gruplarında dönen Ahmet Selçuk Sert ile Ali Kurumahmut istifa haberi sonrasında gelişti. Olayı ayrıntılı anlatayım ki, habercilik anlayışını bir kez daha gözden geçiresin. Bu haber üzerine, Yazı İşleri Müdürümüz Çilem Kocamış Hanımı ve 7deniz Haber Editörümüz Ahmet Doğan Beyi aradım ve dedim ki bir araştırın, aslı astarı var mı? Çilem Hanım, Ahmet Selçuk Sert Bey’le görüşmüş ve bu bilginin doğru olup olmadığını sormuş. Sert’te görevinin başında olduğunu, istifa etmediğini, bize gelen bilginin doğru olmadığını söyler. Çilem Hanım, sonrasında Ali Kurumahmut’u arar lakin hasta olduğu için kendisine ulaşamaz. Bunun üzerine ben bir büyüğümü aradım ve Kurumahmut’un cep telefonundan kendisine ulaşmasını ve istifası doğru olup olmadığını sormasını rica ettim. Kendisi sağ olsun, kırmadı ve Kurumahmut’la konuşup bize, bilginin doğru olmadığını, Kurumahmut’un görevinin başında olduğunu, en iyi şekilde vazifesini yerine getirmek için çalışacağını söylediğini iletti. Sonrasında da haberi Editörümüz Ahmet Doğan yazdı. Esasen haber, benim kalemimden çıkmadı ama neticede 7Deniz’in haberi. Beni, yalancılıkla, tetikçilikle, pespaye habercilikle suçladığın tüm olayın A’dan Z’ye hikayesi bu. Lütfedip beni bile aramadan, yaptığın haberin için seni tekrar tebrik ediyorum.

Müsilaj Marmara’ya geri mi döndü? Müsilaj Marmara’ya geri mi döndü?

Ali Kurumahmut’un söylediğini iddia ettiğin "Ne o haber sitesini bilirim, ne de o şahsı tanırım. O şahıs, benimle konuşmadan, benim ağzımdan açıklama yayınlamış. KÜLLİYEN YALANDIR? Edep Ya Hu!" bu ifadeyi kendisiyle görüşmeden cevaplamak istemediğim için değinmiyorum. Ulaştıktan sonra ayrıca kaleme alacağım merak etmeyesin ama bir devlet adamının birine istifa ediyorum, diğerine etmiyorum diyeceğini hiç sanmam. Bu durum bırak devlet adamını, kimseye yakışmaz! Sonuçta istifa eden yok ve Ali Kurumahmut görevinin başındadır.

 

İBRAHİM KOCAMIŞ

Editör: Haber Merkezi