Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmeye çalışan 51 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

 

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi Babakale açıklarında saat 04.40’ta lastik bot içerisinde Yunanistan’ın Midilli Adası’na yasa dışı yollarla gitmeye çalışan 34 düzensiz göçmen, olumsuz hava şartlarında sürüklenmeye başladı. Yardım talebinde bulunanların yardımına koşan Sahil Güvenlik ekipleri, 34 düzensiz göçmeni kurtardı.

 

Daha sonra yine Babakale açılarında saat 06.10’da Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilerek ölüme terk edilen 17 düzensiz göçmenin yardımına Türk Sahil Güvenlik ekipleri yetişti. Toplam 51 düzensiz göçmeni kurtaran Sahil Güvenlik ekipleri, yiyecek ve giyecek yardımında da bulundu.

 

Ayvalık'ta 31 göçmen kurtarıldı

 

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmek isteyen 31 göçmen Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Edinilen bilgiye göre; Ayvalık’ın Altınova Mahallesi açıklarında bir lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmenin bulunduğu ihbarıyla harekete geçen Sahil Güvenlik ekipleri Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına geri itilen lastik bot içerisindeki 31 kişiyi kurtardı.

 

Cunda Adası’na getirilen aralarında çok sayıda kadın ve çocukların da bulunduğu sığınmacılara Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yiyecek, içecek ve tıbbi malzeme gibi insani yardımlarda bulunuldu.

 

Göçmenler hakkında yasal işlemlere başlanıldığı öğrenildi.

İngiliz Temyiz Mahkemesi'nden 'Ever Given' kararı İngiliz Temyiz Mahkemesi'nden 'Ever Given' kararı

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi