Çanakkale Boğazı'ndan geçip, İtalya'nın Trieste Limanı'na gitmekte olan 193 metre boyundaki 'Gallipoli Seaways' isimli Ro-Ro gemisinde yangın çıktı. Kaptanın, telsiz ile yardım talebinde bulunması üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) ekipleri bölgeye römorkörler sevk ederek kurtarma çalışması başlattı.

 

İstanbul'un Tuzla Limanı'ndan İtalya'nın Trieste Limanı'na gitmekte olan Türk bayraklı 22 personel, 2 yolcu ve 220 araç taşıyan 193 metre boyundaki 'Gallipoli Seaways' isimli Ro-Ro gemisinin üst güvertesinde yangın çıktı. Çanakkale Boğazı'ndan Ege Denizi'ne çıkış yaptıktan 34 mil sonra çıkan yangına gemi personeli önce kendi imkanlarıyla müdahale etti.

 

Çimento yüklü gemide yangın Çimento yüklü gemide yangın

 

Ancak gemi kaptanının yardım talep etmesi üzerine bölgeye, KEGM'ye ait 'Kurtarma-4' ve 'Kurtarma-10' römorkörleri ile 6 Hızlı Tahlisiye Botu sevk edildi.

 

KEGM resmi twitter hesabı üzerinden yangını ilişkin olarak, "Çanakkale Boğazı önlerinde GALLIPOLI SEAWAYS isimli Ro-Ro gemisinde yangın olduğu ihbarı üzerine Kurtarma 4, Kurtarma 10 Römorkörleri ile Kıyı Emniyeti 6 botu ivedilikle olay yerine yönlendirilmiştir" açıklaması yaptı. 

 

 

Olayla ilgili kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi