İzmir’in Aliağa İlçesi’nde bulunan Çaltılıdere Limanı’nda 1200 dönümlük arazide kurulması planlanan tekne-yat inşa merkezinde önemli bir gelişme yaşandı. Yaklaşık 150 şirketin üretim yapacağı, ihtisas organize sanayi bölgesi mantığında çalışacak olan üretim merkezinin yönetimi değişti.

 

Yapılan yönetim değişikliğiyle birlikte başkanlığa İstanbul Tuzla'da bulunan Genka Denizcilik Şirketi Sahibi Armatör Emin Akbaşoğlu seçildi.

 

İstanbul’da faaliyet gösteren büyük gemi inşa tersane sahipleri Aliağa’daki kooperatifin yönetimini tamamen kontrol altına aldı.

 

Akbaşoğlu ile birlikte yeni yönetimde Gisan Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Oyar da bulunuyor. Oyar aynı zamanda Gemi İnşa Sanayicileri Birliği’nin (GİSBİR) yönetiminde de yer alıyor.

 

Aliağa’daki çalışmaları yürütecek kooperatifin yönetimine Tersan Tersanesi Genel Müdürü Mehmet Gazioğlu, Cemre Tersanesi ve Argem Deniz Araçları Şirketleri Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Toftar, YÜTEK Makina Gemi İnşa Sanayi Ticaret Şirketi Sahibi Yücel Tekin de girdi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın “Ege Bölgesinde Yat İnşa Yerleri Belirleme Çalışmaları” ile “Mevcut tersanelerin modernizasyonu ve geliştirilmesi, yeni tersane bölgelerinin belirlenmesi ve de dağınık halde bulunan tekne ve yat imalat yerlerini bir araya getirecek tesislerin oluşturulması” çalışmaları kapsamında Aliağa İlçesi, Çaltılıdere köyü, Hacı Ahmet Koyu’nda, 1.200 dönüm saha yat inşa ve çekek alanı olarak belirlenmişti.

 

Belirlenen yat inşa ve çekek alanı ile ilgili 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planları onaylanmış ve kullanma izin sözleşmesi imzalanmış ve yapılacak dolgu için ihaleye çıkılmıştı.

 

Merkez faaliyete geçtiğinde yaklaşık 5 bin kişiye istihdam olanağı sağlanacağı açıklanmıştı. Proje tamamlandığında yatırım maliyeti ise 150 milyon euroyu bulacaktı.

Evyapport'tan limandaki vinçlerin devrildiği kazaya ilişkin açıklama Evyapport'tan limandaki vinçlerin devrildiği kazaya ilişkin açıklama

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi