ABD'nin Asya ile olan en büyük ticaret kapısı, konteyner gemileriyle tıkanmış durumda. Tıkanıklığın yol açtığı nakliye gecikmelerinin fiyat artışlarına yol açabileceği belirtiliyor.

 

San Pedro Körfezi'ndeki deniz trafiğini izleyen yetkililere göre, Şubat ayının başından bu yana 37 gemi gemi Los Angeles ve Long Beach, California'nın ikiz limanlarının dışında rıhtım alanına demir attı. Bunun temmuz ortasındaki tıkanıklığın neredeyse iki katı olduğu ve 1 Şubat'ta kırılan 40 demirli gemi rekoruna çok yaklaştığı kaydediliyor.

 

Liman rakamlarına göre, rıhtım alanı için ortalama bekleme süresi Haziran sonundaki 5,7 günle karşılaştırıldığında 6,2 gündü. Bu sayı Nisan ayında 8 gün civarında zirve yaptı.

 

Son günlerde Çin'deki büyük bir limanın çalışanlarında çıkan Covid salgını nedeniyle kısmen kapatılmasıyla transpasifik ticaret yolları kesintiye uğradı. Bu, küresel olarak zaten kısıtlı olan konteyner nakliye kapasitesinin azaltılmasına ve deniz navlun oranlarının rekor seviyelere yakın tutulmasına yol açıyor. 

Baltimore, Dali'nin sahibi ve yöneticisini mahkemeye verdi Baltimore, Dali'nin sahibi ve yöneticisini mahkemeye verdi

 

7DENİZ - ÖZEL

Editör: Haber Merkezi