Yunanistan’da gerçekleştirilen dünyanın en büyük denizcilik fuarlarından biri POSIDONIA-2022 Uluslararası Denizcilik Fuarı’na Türkiye’den denizciler yoğun katılım gösterdi. İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda STK temsilcisinin katıldığı fuar nedeniyle Türkiye’nin Yunanistan Büyükelçi’si Burak Özügergin bir resepsiyon verdi.

 

 

Büyükelçilikte verilen resepsiyona, İMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran, Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Üyeleri, Şadan Kaptanoğlu, Recep Düzgit, Orhan Gölçek, Burak Akartaş, Meclis Başkanlık Divanı Üyesi Kenan Turkantos, Emin Eminoğlu, Meclis Saymanı Barış Türkmen, DTO Aliağa Şube Başkanı Adem Şimşek, Kocaeli Şube Başkanı Vedat Doğusel, Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin, Fethiye Şube Başkanı Şaban Arıkan, DTO Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu, Armatörleri Birliği Başkanı Cihan Ergenç, Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği Cem Seven, Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER) Başkanı Pınar Kalkavan, Türk Loydu Başkanı Cem Melikoğlu, Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Genel Sekreteri Mehtap Karahallı Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri ile armatörler ve denizcilik katıldı.

 

 

Başkan Tamer Kıran tarafından Türk denizcilik sektörüne ev sahipliği yapan Büyükelçi Burak Özügergin’e plaket verildi.

 

7deniz.net’e konuşan Büyükelçi Özügergin, son yıllarda denizcilik alanında büyük ilerleme kaydeden Türkiye’nin yine denizcilik açısından önemli bir ülke olan Yunanistan’daki fuara yoğun katılım göstermesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

 

 

TÜRKİYE KENDİ HAVZASINI BESLEYEN BİR ÜLKE

IMO MEPC 81. dönem toplantısında yeni kararlar IMO MEPC 81. dönem toplantısında yeni kararlar

 

Türklerin denizcilikle bin yıllık bir tarihi olduğunu belirten Özügergin, “Bu kadar güçlü ve dinamik bir ekonomisi olan; alan, üreten, satan bir ülkenin de güçlü bir denizcilik sektörü olması gerekiyor ki zaten öyle. Türkiye artık sadece tüketen bir ülke değil, üreten ve aynı zamanda kendi içinde bulunduğu havzayı besleyen bir ülke” dedi.

 

 

ÖZÜGERGİN: GENİŞ VARLIK GÖSTERMEKTEN MEMNUNUZ

 

Yunanistan’ın dünyanın denizcilik alanında en önde gelen bayrak devletlerinden biri olduğuna vurgu yapan Büyükelçi Özügergin, şöyle devam etti: “POSIDONIA-2022’de dünyanın en büyük denizcilik fuarlarından biri. Dolayısıyla da bizim gibi güçlü bir ekonomisi ve denizcilik sektörü olan bir ülkenin burada olması gayet doğal. O bakımdan biz burada bu kadar geniş varlık göstermekten çok memnunuz. Bizim Yunanistan ile hukuki veya siyasi sorunlarımız olabilir. Keza denizcilikle ilgili de olabilir, oluyor da. Ancak Türkler ile Yunanlar frekans olarak uyuşuyor. Bunu da biliyoruz. O nedenle bu daveti yaparak sektör temsilcilerini bir araya getirmek istedik. Oradan alıp götürsünler dedik ve haklı çıktık.”

 

 

 

 

 

 

 

 

7DENİZ 

 

 

Editör: Haber Merkezi