Faaliyet alanlarının sadece denizcilik üzerine kurulu olduğu için sınırlı olduğunu söyleyen BTMCO Satış Mühendisi Erdem Karnak, 'Ancak faaliyet alanları şu şekilde ikiye ayırılabilir; yeni inşa deniz araçlarına ürün tedariki ve mevcut deniz araçlarına yeni ürün tedariki diye sınıflandırabiliriz' dedi.

Yabancı menşeili ürünlerin satış ve servisini yaptıklarını belirten Karnak, 'Ürün portföyümüzü; gemi ana makineleri, şanzımanları, şaft-pervane sistemleri, ana jeneratörler, acil durum jeneratörleri, borulama için kaplin sistemleri, susturucular, vinç-ırgat sistemleri, valf sistemleri olarak sıralayabiliriz' şeklinde konuştu. Firma olarak en hassas oldukları konunun satıştan ziyade satış sonrası hizmetler olduğunu vurgulayan Karnak, 'Hemen hemen herkesin de bildiği gibi ürünün kaliteli, uzun ömürlü, bakım tutum masraflarının yanında satış sonrası hizmet büyük önem arz etmekte.

Denizcilik sektörünün en zor sektörlerden olduğunu kesinlikle kabul edilmelidir. Şöyle ki; sektörümüz elemanları hizmete dayalı olduğu için saat-yer-zaman ibarelerinin müşterilerimiz gözünde hiçbir önemi yoktur. Herhangi bir hizmete ihtiyaç duyulduğu durumda saat-yer-zaman farkı gözetmeksizin 11 servis istasyonumuz ile müşterilerimize 365 gün 7/24 hizmet verebilmenin haklı gururunu yaşamaktayız. Sektörde tutunabilmemizin yegane sebebi de budur' ifadesinde bulundu. Erdem Karnak, 'Şuan Türkiye de senelik ana makine temininin kendi güç aralığımızda yüzde 20'si civarını bünyemizde bulundurmaktayız. Kullanım alanları, balıkçı gemileri, hizmet tekneleri, yolcu taşıma feribotları, arabalı yolcu taşıma vapurları, römorkörler, guletler, pilot botlar girmektedir. Betumar olarak 2016 yılı için belirlediğimiz tahmini hedefleri tutturduk. 2017 yılı için de belirlenen hedefleri tutturma gayesini ve umudunu satış ve servis hizmetindeki geri dönüşlerin olumluluğundan ötürü yüksek tutmaktadır' dedi.

Cengiz Tepebaş - 7DENİZ

Editör: TE Bilisim