Test, gözetim ve belgelendirme hizmetlerinde dünyanın önde gelen firmalarından biri olan Bureau Veritas teknolojik gelişmeler ışığında denizcilik sektöründe yaşanan ihtiyaçları ve bu ihtiyaçlara yönelik oluşturulan çözümleri anlatmak amacıyla bir seminer düzenledi.

Tamamı İngilizce olarak sunulan ve İstanbul Ataşehir Marriott Hotel Asia’da gerçekleştirilen etkinliğe, çoğunluğu denizcilik sektöründen olan firma temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

Günümüzde karada olduğu gibi denizcilik sektöründe de teknoloji kullanımı hızla artıyor. Bu artışla birlikte teknolojinin yararlarının yanında bazı dezavantajları da bulunuyor.  Bu konulara dikkat çekme ve sektör temsilcilerini de bilgilendirmek amacıyla Bureau Veritas geniş kapsamlı bir bilgilendirme semineri gerçekleştirdi.

İki oturumdan oluşan seminerin ilk bölümünde firmanın akıllı gemiler konusunda teknoloji lideri Najmeh Masoudi-Dionne bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, gemilerde kullanılan teknolojilerden ve bu teknolojilerin maruz kalabileceği siber saldırılardan söz etti. Otonom gemilerde siber güvenliğin önemini anlatan Najmeh Masoudi-Dionne, Maersk firmasının başına gelen olaydan da örnekler verdi.

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması

Seminerin ikinci oturumunda söz alan firmanın Dijital Çözümler Müdürü Vincent Joly, katılımcılara dijital alanda sertifikalandırma ve klaslama konusunda bilgiler verdi.  

Editör: Haber Merkezi