Marshall Adaları Bayrağı armatöre güven ve itibar sunar Marshall Adaları Bayrağı armatöre güven ve itibar sunar

Umman kıyı şeridinin doğusunda yer alan, Umman Sultanlığına bağlı, Basra Körfezi’nin en önemli tersanelerinden Oman Dry-Dock, Atılgan Denizcilik ile imzalamış oldukları özel sözleşmeyle Türkiye pazarındaki konumunu güçlendirirken, aynı zamanda Türkiye denizcilik piyasasına alternatif çözüm önerileriyle farklı bir soluk olmayı hedefliyor.  Dünyanın beş farklı ülkesindeki ofisleriyle Türk armatörüne hizmet veren Atılgan Denizcilik ise bu sözleşme ile Oman Dry-Dock'un Türkiye'deki tek yetkili temsilcisi oldu. Bir araya geldiğimiz Oman Drydock CEO’su Haitham Nasser Al Taie, “Türkiye pazarının denizcilikte umut verici olduğu kuşkusuz. Türkiye'deki büyüme hem yaşadığımız hem de takip ettiğimiz bir konu. Bu tarihin bir parçası olmak istiyoruz. Bu yüzden temelde Atılgan Denizcilik ve biz, birlikte Türk denizcilik endüstrisinin asıl ihtiyaçlarının ne olduğunu görmek istiyoruz ve Türk müşterilere maksimum hizmeti sunmaya çalışacağız” dedi.

 

 

-Öncelikle Oman Dry-Dock hakkında bilgi almak isteriz.

 

Oman Dry-Dock, bölgedeki en büyük kuru havuzlardan birisidir. Umman hükümeti 2016 yılında kendi kuru havuzuna sahip olması gerektiğine karar verdi ve soft açılış 2011'de başladı. 2011'den günümüze yaklaşık 700'den fazla projeyi başarıyla gerçekleştirdik. Kuru havuzumuz Duqm'da bulunuyor. Duqm, Körfez'de çok stratejik bir konumda yer alıyor. Dry-Dock’umuzda 2 adet kuru havuz bulunuyor ve bu kuru havuzlar bölgenin en büyüklerindendir. Temel olarak 410 metre uzunluğunda, 90 metre genişliğinde ve 14 metre derinliğindeki kuru havuzlar bulunmakta ve bu da dünyadaki her tipteki gemiye hizmet etmemizi sağlıyor. Bu, sahip olduğumuz bir avantajdır. 2,8 kilometrekarelik bir alana sahip olmamızın oynadığı anahtar rol ile yılda yaklaşık 200 gemiye hizmet verebiliyoruz. Sahil kreynlerimizin kaldırma kapasitesi 100 ton ila 120 tona kadar çıkabileceğimiz tesisimiz var. Bunu da geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu, sahip olduklarımıza genel bir bakıştır.

 

 

Oman Dry-dock olarak biz her zaman tek bir yerden bütün hizmetin alındığı bir firma olmak istiyoruz. Aynı anda hem farklı hizmetlerimiz hem de farklı aktivitelerimiz mevcut. Gemi onarımı, güçlendirme, fazlaca sayıda çelik işi, imalat yapıyoruz ve daha fazlasını da yapmayı amaçlıyoruz.

 

-Atılgan Denizcilik ile özel sözleşmeye imza attınız. Bu işbirliğiniz hakkında neler söylemek istersiniz?

 

Bildiğiniz gibi Atılgan Denizcilik ile münhasırlığımızı Nisan ayında imzaladık. Atılgan Denizcilik ile 2012'den bu yana çalışıyoruz. 6 yıl boyunca birlikte çalıştıktan sonra, Türkiye'de güçlü bir ortak olarak birlikte iş ortaklığına imza attık. Bu vesileyle Türkiye'den gelen tüm müşterilerin en iyi hizmeti alabilmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Atılgan Denizcilik, bizimle, sadece işten işe görüştüğümüz bir firma değil aynı zamanda gerçek bir ortak olarak çalışmaktadır. Onların gerçekten Türkiye'deki temsilcimiz olduklarına inanıyoruz ve deneyimlerimizle Türk gemi sahipleri ile aramızdaki boşluğu nasıl kapattıklarını görüyoruz.

 

 

-Umman’daki pazar payınız nedir?

 

Umman'daki pazar payımız, ticari olarak baktığımızda yüzde 80'in üzerinde. Denizcilikte ve özel gemilerin ihtiyacını karşılamaya çalıştığımız diğer alanlarda oldukça aktif durumdayız. Ve umarım önümüzdeki 5 yıl içinde Umman’da daha fazla gemi ile çalışma fırsatını yakalayabileceğiz.

 

-Türkiye denizcilik pazarında nasıl bir rol almayı hedefliyorsunuz?

 

Türkiye pazarının denizcilikte umut verici olduğu kuşkusuz. Türkiye'deki büyüme hem yaşadığımız hem de takip ettiğimiz bir konu. Bu tarihin bir parçası olmak istiyoruz. Bu yüzden temelde Atılgan Denizcilik ile birlikte, Türk denizcilik endüstrisinin asıl ihtiyaçlarının ne olduğunu görmek istiyoruz ve Türk müşterilere maksimum hizmeti sunmaya çalışacağız.

 

 

-Yatırım hedeflerinizden bahseder misiniz?

 

Geçtiğimiz yıl yaptığımız bir büyüme sayesinde 2018’i çok başarılı bir yıl olarak geçirdik. Yüzde 30'dan fazla büyüme kaydettik ve 2018-2023 olarak adlandırdığımız çok iddialı bir plana sahibiz. Bu planda büyüklüğümüzü iki katına çıkarmak için çalışacağız. İşin büyüklüğünü iki katına çıkarırken, yüzer iskele gibi daha fazla tesis gerektirdiğine inanıyorum. Temel olarak, bu yılın sonundan önce kendi yüzer havuzumuza sahip olmayı planlıyoruz. Ve iş ortakları ile daha fazla atölye çalışması yapmayı planlıyoruz, temel olarak daha fazla Maker davet ediyoruz. Duqm'de bir merkez açmak için daha fazla hizmet sağlayıcıyı davet ediyoruz. Ayrıca bu tersanenin Duqm'da yer alması da önemlidir. Duqm çok umut verici bir alan ve endüstriyel bir serbest bölgedir. Bu serbest bölgenin büyümesiyle birlikte yakında rafineri kurulacak, liman inşası devam ediyor. Bu işler bittiğinde, dry-dock müşterilerinin sayısının artması onu takip edecektir. Serbest bölge nedeniyle yedek parçalarımız doğrudan Duqm'da gümrükten daha hızlı geçip, müşterilerimizin gereksinimlerini karşılamamıza yardımcı olacak.

 

 

-Ortadoğu’daki denizcilik sektörünün şu anki durumunu değerlendirebilir misiniz?

 

Denizcilik sektörünün durumu sadece Umman ile bağlantılı değil, aynı zamanda tüm bölge ve sahalara da bağlı. Birçok ülkenin çok fazla büyüme gerçekleştiğini gördük. Bunu, yeni gemi inşalarındaki sipariş sayısından görüyoruz. Türk armatörlerinin siparişlerinin sayısı bile 10 gemiye sahip olan bazı gemi sahiplerinin büyüklüğünü otomatik olarak ikiye katladığını gözlemliyoruz. Dolayısıyla, temel olarak yakın zamanda denizcilik endüstrisi gelecek vaat ediyor, ancak bu büyümeleri etkileyen politik konular var. Fakat genel olarak olumlu bakıyorum ve Oman Dry -Dock şu andaki gibi ileride de büyük bir rol oynayacak. Bu güce sahibiz.

 

 

-Türkiye denizcilik sektörüne yönelik gözlemlerinizi paylaşır mısınız?

 

Oman Dry-Dock ve Atılgan Denizcilik nezdinde, iki ülke arasındaki güçlü ilişkinin seyrini merakla bekliyorum. Kendimizi gemilerle sınırlandırmıyoruz. Tedarikçi yelpazemizi genişletmeye çalışıyoruz. Duqm'da Türk pazarının tedarikçileri olmayı, hizmet mühendisliğinde daha fazlasını yakalamayı istiyoruz. Genel olarak Arap Körfezi’ne yönelen Türk gemi sayısında bir büyüme gördük; tankerden, LPG'ye ve kuru yük gemilerine kadar… Dolayısıyla bu büyüme ile birlikte acentelerimizle daha fazlasını yakalamak istiyoruz. Müşterilerimizin gereksinimlerini karşılayabilecek kapasitedeyiz.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi