Rus petrolünü taşıyan tankerlerin İstanbul ve Çanakkale boğazlarındaki tankerlerin boğaz geçişlerinde toplu gecikmeler yaşaması endişeye yol açtı.

 

Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği Basın Ateşesi İrina Kasimova, Türkiye’deki Rus Kurumlarının İstanbul ve Çanakkale boğazlarındaki durumu dikkatle takip ettiklerini ve Rus petrolünü taşıyan tankerlerin boğaz geçişlerinde toplu gecikmeler yaşadığı yönündeki haberlerden duydukları endişeyi Ankara’ya ilettiklerini belirtti.

 

Kasimova, şunları söyledi: "İstanbul ve Çanakkale boğazlarındaki geçişlerde genel olarak Rus ve Kazak petrolü ile yüklü tankerlerin toplu gecikmeler yaşadığı yönündeki haberler konusunda, Türkiye'deki Rus yurtdışı kurumlarının boğazlardaki durumu dikkatle takip ettiklerini, tespit edilen sorunun çözümü konusunda işbirliği amacıyla ilgili Türk kurumlarıyla gerekli temasları sağladıklarını bildiririz. Rus işletme birimlerinin endişelerini Türk partnerlerimizin bilgisine sunuyoruz."

 

Sorun kışın geçen büyük gabarili gemiler

 

Türk yetkililerin Türk menşeili gemiler de dâhil olmak suretiyle ülkeleri ne olursa olsun tüm gemilerle ilgili olan sorunun olduğunu kabul ettiklerini söyleyen Kasimova, bu durumun ciddi olduğunu ve kış döneminde boğazlardan büyük gabarili gemilerin geçişlerinin yoğunlaşmasından kaynaklandığını vurguladı.

 

Nisan başında tanker trafiği normale dönecek

 

Türk yetkililerin verdiği bilgiye göre sorunun çözümü için aktif bir çalışma yapıldığına, şu anda Çanakkale Boğazı'ndan geçen gemilerin bekleme sürelerinin kademeli olarak azalmaya başladığına dikkat çeken Kasimova, Mart ortası Nisan başına doğru tanker trafiğinin tamamen normale döneceğini vurguladı.

 

Kasimova: İşbirliğine devam edeceğiz

 

Kasimova, "Boğazlardaki kuyruk sorununun ortadan kalkması amacıyla durumu dikkatle takip etmeye ve Türk partnerlerimizle işbirliği yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

'Ocean Alliance' hizmet kapasitesini artırıyor 'Ocean Alliance' hizmet kapasitesini artırıyor

 

Editör: Haber Merkezi