Firmasının hizmetleri ve sahip olduğu filo hakkında bilgiler veren Tamer Köseoğlu, “2005 yılında kurulan Denden Denizcilik A.Ş. olarak, filosunu artırarak motoryat sınıfında İstanbul Boğazı’nın profesyonel anlamda en iyi hizmet kalitesi ile en önde gelen kurumsal yat kiralama ve organizasyon firması olarak yolumuza devam etmekteyiz. Ayrıca Sağlık Bakanlığı bünyesinde Adalar’da hizmet veren Denden 10 ve Denden 11 isimli ambulans, deniz hizmet aracı tekneleri ise görevlerine devam etmekte olup, ambulans deniz araçlarının ve diğer motoryat teknelerinin yapım ve inşaları ise tamamen bize aittir” şeklinde konuştu.

Teknenin adını DenDen koyar mısın?

 

Köseoğlu, “Ticari hayatıma DenDen isimli tekne ile başladım. Ben de dört yıl kaptanlık yaptıktan sonra bir arabam vardı onu sattım. Borç harç bir tekne aldım. O teknenin sahibi ‘Tamer bu tekneyi sana satıyorum, hatta isim hakkı için sana 2000 dolar daha indirim yapacağım. Bu teknenin ismini DenDen koyabilir misin?’ dedi. Ben de ‘Niye?’ diye sorduğumda ‘Benim küçük bir kızım var, ismini sorduğun zaman DenDen diyor, deniz diyemiyor, denizi çok sevdiği için ismi Deniz dedi. O şekilde başladık” diye anlatıyor DenDen’in hikayesini.

Sosyal sorumluluk projelerine önem veriyoruz

 

DenDen Denizcilik olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini söyleyen Köseoğlu, “Lösemili çocuklarla buluştuk. Ben şahsen birtakım sosyal sorumluluk projeleri yapıyorum. Gerçekten yardıma muhtaç kişileri ekip arkadaşlarımız ile detaylı oturup konuşuyoruz. İstanbul Kan Gönüllüleri Bankası’ndan bir teklif geldi. Hemen organizasyon yapıp, lösemili çocukları Mega DenDen teknemde ağırlayıp, hepsine oyuncak aldım. DenDen Denizcilik olarak lösemili çocuklara moral vermek ve umut aşılamak amacıyla düzenlediğimiz etkinlik, löseminin tedavi edilen bir hastalık olduğunu herkese göstermek için tüm yüreğimizle seferber olduk. Organ ve kan bağışının ne kadar önemli olduğunun bir kez daha farkına vardık. Çocukların o sevincini paylaşmak lâzım. Bir şeyler yapıyorsak onları unutmamak lazım. Ben bu konuda çok fazla hassasım” ifadesinde bulundu.

Pandemide tüm önlemlerimizi andık

 

Köseoğlu, “Firma olarak salgın hastalık korana virüsten dolayı son derece önem arz eden ve dikkat etmemiz gereken inovasyon, izolasyon, dezenfekte çalışmalarını sertifikalı olarak teknelerimizde titizlikle uygulanmaya başladık. Pandemiden olumsuz etkilenen sektörlerden biri de Turizm sektörüdür. Ayakta kalabilmek adına yatırımlarımızı bir süreliğine durdurduk. Firmamızın finansal gücü ve çalışanlarımız ile ayakta kalmayı başardık” şeklinde konuştu.

İleriye dönük rezervasyonlar geliyor

 

Kısıtlamaların yavaş yavaş kalkmasıyla orta ve uzun vade planlarını anlatan Köseoğlu, “Elbette ki herkes gibi biz de pandeminin bir an önce bitmesini ve normal yaşama dönülmesini dört gözle bekliyoruz. Ancak bilindiği gibi hafta sonları kısıtlamaları ve pandemi sürecinin nasıl devam edeceği bilinmiyor. İçinde bulunduğumuz durumda bile aralıksız ileriye dönük rezervasyonlar ve talepler gelmekte. Eminiz ki süreç bittiğinde turizm sektörü patlama yapacaktır. Gelen taleplerin yoğunluğu ve ülkemize gelen turist sayıları bunu göstermektedir. Tahmin ediyoruz ki pandemiden önceki kapasitemizin yüzde 70’ine rahatlıkla ulaşabiliriz” ifadesinde bulundu.

Otellerle ve acentelerle iş birliği

 

Müşteri portföyü hakkında da bilgi veren Köseoğlu, “Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği gibi devlet kurum ve kuruluşlarına, İstanbul’un en seçkin otellerine, önde gelen acentelerine ve organizasyon şirketlerine, ülkemizi ziyarette bulunan yabancı konuklar; siyasetçi, oyuncu, sanatçı, sporcu ve spor kulüplerine VIP hizmet vermeye devam etmekteyiz. Bizim hedefimiz İstanbul Boğazını ve kültürümüzü en iyi şekilde temsil etmek. Oteller ile sözleşmeli çalışıyoruz. Bütün 5 yıldızlı otellere hizmet verebiliyoruz. Hemen hemen bütün İstanbul seyahat acenteleri ile çalışıyoruz. Benim amacım burada hiçbir acente ve otele mahcup olmamak. Dış teknelere iş verince mutlaka bir şikâyet geliyor o yüzden ben tekneleri arttırıp, çoğaltıyorum. Hepsine yetişmek ve iyi hizmet verebilmek için kendi teknelerimle çalışmayı tercih ediyorum. Dışarıdan hizmet aldığımız tekneler tabii ki var ama onlardan genelde mahcup olduğum için kendi teknelerimi üretiyorum. Denden müşterilerinin 95’i yabancıdır. İstanbul’a kongre, acente, bayii toplantıları için gelenler mutlaka Boğazı görmek istiyor. Mega DenDen teknemiz ayda sadece 2 gün boş. Genelde 28 günü doldurabiliyorum. O yüzden yetmediği için ikinci Mega DenDen’i yaptırıyorum” şeklinde konuştu.

 

“Yatlar kendi tasarımımız”

 

Tüm yatlarının kendi tasarımı ve yapımı olması sebebi ile misafirlerini rahat edeceği şekilde dizayn ettiklerini vurgulayan Köseoğlu, “Denden Denizcilik ailesi olarak deneyimli, özverili, memnuniyet odaklı çalışmaları ve hizmet vermeyi bir şirket kültürü olarak benimsediklerini kaydetti. Köseoğlu, “8 adet VIP motoryat, 2 deniz ambulansı ve 35 kişilik ekip ile hizmet veriyoruz.    Tüm ekibimiz iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini periyodik olarak alıyor. Ayrıca hijyen eğitimleri ve müşteri memnuniyet eğitimlerimize titizlik ile devam ediyoruz. 21 Mart 2020’den itibaren tüm sektörlerde olduğu gibi bizler de kapandık. 1 Haziran’da yasağımız kaldırıldı ve tekrar işimizin başına döndük. Evde kaldığımız sürede ise evlerden çalışmaya ve üretmeye devam ettik. Bilim Kurulu kararlarını harfiyen uyguladık ve teknelerimizde periyodik olarak dezenfeksiyon işlemleri ve hijyen kurallarını en üst seviyelerde tutarak turlarımızı gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

 

Gelecek planlarından ve aldıkları başarı ödüllerinden bahseden Köseoğlu, “İstanbul denildiğinde akla her zaman İstanbul Boğaz’ı geldiği gibi, Boğaz denilince de akla her zaman Denden Denizcilik A.Ş gelmesi için çalışmalarımıza önem veriyoruz. DenDen Denizcilik ailesi olarak sektörün zirvesinde yerimizi korumaya devam etmek en büyük istek ve arzumuzdur. Firmamız her yıl kaliteden ödün vermeden filosuna yeni VIP tekneler katmaktadır. Bu kapsamda değişen beklentiler ve yenilikçi düşünceler ışığında sektörde en iyi hizmet kalitesi ile hareket etmek başarılarımızın göstergesi olmuştur” dedi.

 

HİZMETLER

Yolcu gemilerini Türk kadın kaptanlar yüzdürüyor Yolcu gemilerini Türk kadın kaptanlar yüzdürüyor

•    Boğaz turu

•    Adalar turu

•    Karadeniz turu

•    Yüzme turları

•    Gece turları

•    Transferler

•  Özel organizasyonlar

•    Şirket, Bayi, Lansman toplantıları

•  Tarihlere özel organizasyonlar

•  Müzik, eğlence ve şovlar

KAYNAK: 7DENİZ DERGİSİ

Editör: Haber Merkezi