Gemi Brokerleri Derneği’nin geleneksel olarak her iki yılda bir düzenlediği ancak pandemi nedeniyle 2 kez ertelenen Uluslararası Bosphorus Ship Brokers Dinner, binlerce kişini katılımıyla gerçekleşti. Dünyanın birçok ülkesinden yaklaşık 2 bin 400 denizcinin katıldığı gecede brokerler muhteşem bir gece geçirdi. Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşen geceye Türkiye Cumhuriyeti ICAO Daimi Temsilcisi/Büyükelçi Suat Hayri Aka, Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürü Ünal Baylan, KKTC Türk Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Tamer Kıran, DTO Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır ile yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu başkanları, Türk Armatörler Birliği Başkanı Cihan Ergenç, Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği Başkanı Pınar Kalkavan, WISTA Türkiye Derneği Başkanı Av. Nazlı Selek, TURMEPA Başkanı Şadan Kaptanoğlu, Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği' Başkanı Recep Düzgit ve denizcilik camiasından çok sayıda önemli isim katıldı.

 

Kokteyl ile başlayan gecenin açılış konuşmasını Gemi Brokerleri Derneği Başkanı Semih Dinçel yaptı. Brokerleri İstanbul’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Dinçel, 2020 yılı Haziran ayında gerçekleşmesi planlanan etkinliğin pandemi nedeniyle iki yıl ertelendiğini ve 4 yıl aradan sonra ilk kez böylesi bir buluşma gerçekleştiğini belirterek, “Ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

 

Dünya denizciliğin ne kadar önemli olduğunu anladı

 

5’inci Bosphorus Shipbrokers Dinner’da 2 bin 400 kişinin katıldığını aktaran Dinçel, “Altını çizmek istiyorum, dünya ulaşımın, lojistiğin ve denizciliğin ne kadar önemli olduğunu anlıyor. Hepimiz sağlığımızı korumak için evde kalırken, sağlık çalışanları ile birlikte ulaşım ve lojistik dünyasının üyeleri en kritik hizmetleri verdi. Mensubu olduğumuz bu toplulukla gurur duymalıyız. Umarız dünyamız bir daha asla böyle bir acı çekmez, gelecek sağlıklı ve güvenli olur” diye konuştu.

 

 

Çevresel gelişmeler ve teknolojik yenilikler, oyunun değişmesinde etkili

 

Dünya ekonomisine de değinen Dinçel, şöyle devam etti: “Uzmanlara göre, lojistik ve nakliye maliyetlerindeki artış, enflasyonun ve ekonomik krizin ana nedenleridir. Ancak biliyoruz ki, bu artışlar tamamen gıda ve enerji fiyatları, emtia fiyatları ve devletlerin kendi halkına yaptığı doğrudan mali yardımlar gibi diğer ilgili girdi ve hizmetlerin fiyatlarındaki artıştan kaynaklanıyor. Sektörümüzde iklim değişikliği ile mücadele konusunda da çalışmalar var. Özellikle emisyon kontrolü için vergilendirme, önlemlerden kaynaklanan maliyet artışları, geleceğe yönelik planlanan teknolojik yenilikler, alternatif sürdürülebilir yakıtlar veya elektrifikasyon ve Arktik bölgelerinde açılan yeni güzergahlar. Tüm bunların oyunu değiştiren etkileri var. Olanları izliyoruz ve gelecek nesillerin daha geniş ve daha yaşanabilir bir dünyada yaşamalarını diliyoruz.”

 

Dinçel’den sponsorlara teşekkür

 

Dinçel, sözlerini şöyle sürdürdü; “Hayatımız her alanda değişti, günlük ilişkilerimizden, iş yapma ve alışveriş yapma şeklimize, eğitimden ticarete her şey biraz dijital dünyaya taşındı. Sosyal olarak daha izole olurken, kendimizi daha çok birbirimize bağlı bulduk.”

 

Dinçel, konuşmasına etkinliğinde gerçekleşmesinde katkısı olan sponsorlara teşekkür ederek son verdi.

 

Beks Denizcilik'ten yaptırımlara karşı bayrak değiştirme hamlesi Beks Denizcilik'ten yaptırımlara karşı bayrak değiştirme hamlesi

 

DTO olarak denizciliği ileriye taşımak için mücadele edeceğiz

 

Denizcilik sektörünün pandemiden sonra değişime girdiğini dile getiren İMEAK DTO Başkanı Tamer Kıran, pandeminin ardından yeniden buluşmanın büyük heyecanı ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. Uluslararası Bosphorus Shipbrokers Dinner 2022’nin sponsoru olmaktan gurur duyduklarını dile getiren Kıran, “Pandemi sürecinin büyük yıkımları, bizlere denizcilik sektörünün ne denli önemsenmesi gereken bir konu olduğunu tekrardan gösterdi. Dünya’da her şey bir değişime uğruyor. Denizcilik sektörü de bu değişime girdi. Umuyoruz ki, güzel ve sağlıklı günlerle birlikte vizyonumuzu daha ileriye taşırız. DTO olarak denizciliğimizi ileriye taşıyacak her konuda mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

Yapılan konuşmaların ardından geceye katılan isimlere ve etkinliğe sponsor olan firmaları plaket verildi.

 

 

Uluslararası Bosphorus Shipbrokers Dinner 2022, konuşmalar ve gala yemeğin ardından müzik dinletisi ile devam etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi