ABD Başkanı Joe Biden, "ABD ve müttefiklerinin güvenliğini veya demokratik değerlerini baltaladığı" iddiasıyla Çinli şirketlere ABD yatırımlarını yasaklayan bir yürütme emri imzaladı. Aralarında Çin'in dev gemi inşa firmaları ve enerji şirketlerinin de olduğu 59 firmalara ilişkin yasak 2 Ağustos'tan itibaren başlıyor.

 

Biden yönetimi, önceki yönetimin getirdiği katı politikaları genişleterek, Çin ordusuyla bağlantılı olduğu iddia edilen Çinli şirketlere ABD yatırımlarını yasakladı.

 

Yürütme emri, Amerikan vatandaşlarının önde gelen bazı savunma ve gözetim teknolojisi firmalarına yatırım yapmasını yasaklıyor.

 

Siparişte adı geçen şirketler arasında birkaç gemi yapımcısı ve gemi parça tedarikçileri de bulunuyor. Bunlardan bazıları şunlar; "China Marine Information Electronics Company Limited, China Shipbuilding Industry Company Limited, China Shipbuilding Industry Group Power Company Limited, China State Shipbuilding Corporation Limited ve CSSC Offshore & Marine Engineering (Grup) Company Limited – ve China General Nuclear Power Corporation, China National Nuclear Corporation, China National Offshore Oil Corporation ve China Nuclear Engineering Corporation Limited."

Gazze'ye liman inşası için giden ABD gemisinde yangın Gazze'ye liman inşası için giden ABD gemisinde yangın

 

Emir, ABD kuruluşlarının, çoğunlukla devlete ait olan kara listeye alınmış firmalarla günlük iş yapmasını yasaklamıyor.

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi